eur:
392.67
usd:
366.14
bux:
66803.26
2024. április 26. péntek Ervin
Liepupe, 2015. március 22.Az amerikai szárazföldi hadsereg Stryker típusú  páncélozott harcjárműveinek konvoja a lettországi Liepupén halad át 2015. március 22-én. A Dragonyos Lovaglás fedőnevű hadgyakorlat keretében az amerikai egység az észtországi Tapa támaszpontjáról indult el az előző nap, hogy a balti államokon, valamint Lengyel- és Csehországon át jusson el németországi támaszpontjára, Vilseckbe. (MTI/EPA/Valda Kalnina)
Nyitókép: MTI/EPA/Valda Kalnina

Rakétákkal megrakott amerikai járművek karamboloztak Németországban

Az A6-os autópályán Nürnberg felé haladó amerikai katonai konvoj egy Baden-Württemberg tartományi kisvárosnál, Kirchberg an der Jagstnál járt szerencsétlenül

Az öt járműből álló konvoj harmadik konténerszállító kamionjának vezetője sávváltásnál rosszul mérte fel a távolságot, nekiütközött az előtte haladónak és vezetőfülkéje kigyulladt.

A mögöttük haladó két kamionnak sikerült kitérni és megállni. A tüzet gyorsan eloltották. A balesetet okozó teherautó vezetője és utasa súlyosan megsérült, egyiküket mentőhelikopterrel szállították kórházba. A konvoj második kamionjának utasai könnyebben megsérültek.

A konvoj robbanóanyagokat és rakétákat szállított, amelyekhez nem volt gyújtószerkezet csatlakoztatva.

A rendőrség elővigyázatosságból mindkét irányban lezárta az autópályát.

A helyszínre riasztott amerikai katonai szakértők megállapították, hogy a szállítmány nem sérült meg, így egy mobildaruval át lehetett rakodni az amerikai hadsereg cserejárműveire.

A művelet és a sérült kamionok mentése péntek hajnalban kezdődött, az autópályát reggel nyitották meg.

Kirchberg an der Jagst önkormányzata a szerencsétlenség hírére megkezdte előkészíteni a baleset helyszínéhez legközelebb fekvő városrész kiürítését. A rendőrség ugyan hamar közölte, hogy nem fenyeget veszély, de elővigyázatosságból késő estig még készenlétben álltak - mondta Stefan Ohr polgármester a Südwestrundfunk (SWR) regionális közszolgálati médiatársaságnak.

Címlapról ajánljuk
Száz éve nem látott pusztítást végzett a fagy a cseh gyümölcsösökben

Száz éve nem látott pusztítást végzett a fagy a cseh gyümölcsösökben

Az elmúlt száz év legnagyobb gyümölcskáráról számolnak be a cseh gyümölcstermesztők. A károkat az elmúlt napok fagyos időjárása okozta. A cseh agrárminisztérium pénzügyi támogatást ígér a gyümölcstermesztőknek. Néhányan elvesztették a teljes termésüket. A gyümölcstermesztők szövetsége szerint a kár már meghaladja a 40 millió eurót.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×