eur:
393.87
usd:
364.86
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta
Nyitókép: youtube.com,

Mert megtehetik: hatalmas síparadicsom épül a forró olajállamban – videók

Elvileg a Sarawat-hegységben nincs olyan forróság, mint másutt.

Szaúd-Arábia elképesztő tervekkel állt elő. Évek óta tervezik 500 milliárd dolláros, Neom fantázianevű városukat, ennek közelében húznák fel lélegzetelállító síparadicsomukat.

Mindez pedig nincs is messze a leendő Trojena üdülőhelytől.

2029-ben már itt rendeznék az Ázsiai Téli Játékokat.

A Trojena a Sarawat-hegységben épül, 50 kilométerre a Vörös-tengertől, átlagosan 10 fokkal van itt hidegebb, mint másutt a régióban. A projekt Mohamed bin Szalmán szaúdi koronaherceg ötlete alapján készül, benne egy mesterséges édesvizű tóval, természetvédelmi területtel, valamint szabadtéri sípályákkal, aminek fenntartását az teszi lehetővé, hogy néha fagy télen, igaz, a tervek szerint a hó 70 százaléka nem lesz igazi.

2026-ra kész lesznek - ígérik.

A Bloomberg jelentése szerint azonban a Trojena építéséhez "a táj nagy részét fel kell robbantani", a hó és a jég előállítása pedig irgalmatlan feladat.

Címlapról ajánljuk
Fábián László: nem elérhetetlen cél a kétszáz fős magyar csapat a párizsi olimpián

Fábián László: nem elérhetetlen cél a kétszáz fős magyar csapat a párizsi olimpián

A jelenlegi világranglista-helyezések alapján több mint húsz sportágban lehetnek érdekeltek a magyarok a nyári ötkarikás játékokon – mondta az InfoRádióban a Magyar Olimpiai Bizottság főtitkára. Fábián László beszélt a hazai rendezésű kvalifikációs versenyek, köztük az április 25-én kezdődő szegedi evezős Európa-bajnokság jelentőségéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×