eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 4. szombat Flórián, Mónika
A Bundeswehr katonái. Forrás:Twitter/WELT
Nyitókép: Forrás:Twitter/WELT

A németek többsége már nem bízik a hadseregben

Mindössze a németek alig több mint egyharmada hiszi úgy, hogy a hadsereg képes lenne megvédeni az országot.

Ez derült ki az ARD német közszolgálati műsorszolgáltató megrendelésére készített reprezentatív felmérésből. Eszerint 1998 óta nem volt ilyen alacsony ez az arány. A felmérés legutóbbi elvégzésekor 2020-ban az arány még 59 százalék bízott a katonákban.

A válaszadók csupán 38 százaléka szerint lenne képes a Bundeswehr a szövetségeseivel együtt visszaverni a NATO területe ellen irányuló támadást, miközben 54 százalék szerint erre kevéssé, vagy egyáltalán nem lenne képes.

A megkérdezettek mindössze 8 százaléka mondta azt, hogy bízik, vagy nagymértékben bízik abban, hogy a hadsereg felszerelése megfelelő feladatainak ellátásához, míg az emberek 85 százaléka kevéssé, vagy egyáltalán nem bízik ebben.

A hadsereg egészét tekintve mindössze 35 százalék mondta azt, hogy bízik a Bundeswehrben.

Valamint 60 százalékuk abban sem bízik, hogy a Bundeswehrben eléggé tesznek a szélsőjobboldali eszmék terjedése ellen a katonák körében.

A felmérés 1328 ember megkérdezésével készült január 30-án és február 1-jén, hibahatára pedig 2-3 százalék.

Címlapról ajánljuk
Többet árt, mint használ, ha nem megfelelően működtetjük a klímát

Többet árt, mint használ, ha nem megfelelően működtetjük a klímát

A hőmérsékleti beállítások mellett a klímaberendezések tisztítására és az egyes helyiségek rendszeres szellőztetésére hívta fel a figyelmet Noszek László főorvos. A Kistarcsai Flór Ferenc Kórház Fül-Orr-Gégészeti Osztályának vezetője az InfoRádióban elmondta: ha a környezetünkben megjelenő allergéneket felkavarja a berendezésekből kiáramló levegő, fokozódhatnak a panaszok, és akár asztmás roham is kialakulhat az érzékenyebb embereknél.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. május 4. 15:40
×
×
×
×