eur:
392.7
usd:
366.19
bux:
66797.19
2024. április 25. csütörtök Márk
Az orosz védelmi minisztérium sajtószolgálata által 2021. április 23-án közreadott, videofelvételről készült képen egy orosz páncélozott harcjárművek felhajtanak orosz partraszállító hajókra a krími Opuk gyakorlótéren végrehajtott hadgyakorlat után. Szergej Sojgu orosz védelmi miniszter egy nappal korábban elrendelte az orosz déli és nyugati katonai körzetben zajló harckészültség-ellenőrzés céljából végzett hadgyakorlat leállítását, miután úgy értékelte, hogy az elérte célját.
Nyitókép: MTI/EPA/Orosz védelmi minisztérium sajtószolgálata

Nem maradt ukrán visszhang nélkül a horvátok Krím-félszigetes közlése

Bírálta az ukrán külügyminisztérium kedden a horvát elnök előző nap tett megjegyzését arra vonatkozóan, hogy a Krím félsziget soha többé nem lesz Ukrajna része.

"Elfogadhatatlannak tartjuk Zoran Milanovic horvát államfő kijelentését, amellyel gyakorlatilag kétségbe vonta Ukrajna területi integritását" - írta Oleh Nyikolenko ukrán külügyi szóvivő Facebook-bejegyzésében. Hozzátette: kíváncsi arra, hogy vajon ilyen retorikával államfővé választották-e volna Milanovicot az 1990-es évek végén, amikor Horvátország éppen azzal küzdött, hogy megőrizze államiságát.

Zoran Milanovic hétfőn újságíróknak Petrinjában, a litvániai NATO-misszióba induló 3. horvát kontingens búcsúztatóján arról beszélt, "egyértelmű, hogy a Krím soha többé nem lesz Ukrajna része", és Horvátországnak a humanitárius segélyek küldésén, valamint az orosz agresszió elítélésén túl nem kellene részt vennie ebben a konfliktusban.

Oroszország 2014-ben csatolta saját területéhez az addig Ukrajnához tartozó Krím félszigetet.

(A nyitóképen: Az orosz védelmi minisztérium sajtószolgálata által 2021. április 23-án közreadott, videofelvételről készült képen egy orosz páncélozott harcjárművek felhajtanak orosz partraszállító hajókra a krími Opuk gyakorlótéren végrehajtott hadgyakorlat után.)

Címlapról ajánljuk
Döntött a kormány: három kérdésben is módosítják az alaptörvényt – Kormányinfó percről percre

Döntött a kormány: három kérdésben is módosítják az alaptörvényt – Kormányinfó percről percre

Megszűnik az igazságügyi miniszteri ellenjegyzés a kegyelmi ügyekben, viszont kiskorúkat érintő ügyekben nem lehet majd kegyelmet adni – jelentette be a Kormányinfón Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter. Két további kérdésben is módosul az alaptörvény. Május 8-én Budapestre látogat a kínai elnök. Kövesse velünk élőben a Kormányinfót!

Orbán Viktor: idén lezárhatjuk a nyugati civilizáció egy dicstelen korszakát

Megkezdődött a Millenárison a Konzervatív Politikai Akció Konferenciája (CPAC Hungary), a kétnapos rendezvény megnyitóján a miniszterelnök is beszédet mondott. Úgy látja, a progresszív liberális szellem rosszabbá tette a világot, háborúkat szított, el akarta pusztítani a nemzeteket. Szerinte e szellem hívei ugyanúgy építik ki a hatalmukat, mint annak idején a kommunisták, a folyamatot öt pontba szedte.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×