eur:
394.24
usd:
364.88
bux:
65531.23
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna
Nyitókép: Glasshouse Images/Getty Images

15 éves kislány halála miatt tüntettek a kórház előtt

Több százan tüntettek csütörtökön este Szatmárnémetiben a megyei sürgősségi kórház épülete előtt egy 15 éves lány egy héttel korábbi hirtelen halála miatt - számolt be az Agerpres román hírügynökség.

Az emberek a kórház sürgősségi részlegének bejárata előtti parkban gyűltek össze, ahol gyertyákat és virágokat helyeztek el az elhunyt arcképe előtt. Utána eltorlaszolták a kórházhoz vezető utat és igazságtételt követeltek. "Ki a gyilkosokkal a kórházakból!" - skandálták, és a lányt ellátó orvos lemondását követelték.

A 15 éves lány január 18-án légzési nehézségekkel jelentkezett a szatmárnémeti megyei kórház sürgősségi osztályán, de vizsgálat közben kétszer is leállt a szíve. Második alkalommal már nem tudták újjáéleszteni az orvosok.

Szülei nem akarják elfogadni a történteket, azt állítva, hogy lányuk "saját lábán" érkezett a kórházba, és orvosi műhibára gyanakszanak. Az állítják, hogy

az ügyeletes orvos csúnyán beszélt a tinédzserrel és túlsúlyosnak nevezte

- írta az Agerpres.

A hírügynökség szerint az orvost 2016-ban már felfüggesztették állásából, de a bíróság a javára döntött, így újra alkalmazták.

Adrian Marc, a megyei sürgősségi kórház menedzsere szerint a mostani ügyben több vizsgálat is indult.

A Szatmár megyei rendőr-főkapitányság gondatlanságból elkövetett emberölés miatt indított büntetőeljárást az ügyben, mint fogalmaztak, a lány "gyanús körülmények között" bekövetkezett halálának körülményeit vizsgálják.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.28. csütörtök, 18:00
Havasi Katalin
a Házi Gyermekorvosok Egyesületének elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×