eur:
390.43
usd:
363.93
bux:
68383.81
2024. április 30. kedd Katalin, Kitti
2019. szeptember 6-án Mexikóvárosban készített kép Usain Bolt nyolcszoros olimpiai és tizenegyszeres világbajnok jamaicai atlétáról, rövidtávfutóról, a 100 és a 200 méteres síkfutás világcsúcstartójáról. A jamaicai egészségügyi minisztérium 2020. augusztus 24-i közleménye szerint Bolt koronavírus-tesztje pozitív lett. A 34 éves sprinter a feltételezések szerint a múlt heti születésnapi ünnepségén kaphatta el a betegséget, amin a résztvevők egyike sem viselt maszkot.
Nyitókép: MTI/EPA/EFE/Jose Mendez

Eltűnt szinte az összes pénz Usain Bolt számlájáról

Az egykori sportcsillag csaknem 13 millió dollárjának ütheti nyomát.

Usain Bolt ügyvédje azt közölte, hogy több mint 12,7 millió dollárja hiányzik a 100 és 200 méter világcsúcstartó futójának egy magánbefektetési cégnél vezetett számlájáról – írja a Guardian cikke nyomán a Telex.

Linton P. Gordon azt mondta, a nyolcszoros olimpiai bajnok egykori atléta Stocks & Securities Limitednél vezetett számláján egykor 12,8 millió dollár volt, de most már csak 12 ezer az egyenlege.

„Ha ez igaz, és reméljük, hogy nem, akkor súlyos csalás, lopás vagy a kettő kombinációja történt ügyfelünk ellen” – írták Bolt ügyvédei, akik polgárjogi és büntetőügyi pert is indítanak, ha tíz napon belül nem utalják vissza a pénzt.

Azt írják, biztosan valami baj van a Stocks & Securities Limitednél, mert a pénzintézetet éppen a jamaicai Pénzügyi Szolgáltatási Bizottság is vizsgálja. Valószínűleg csalás történt, több ügyfél több millió dollárja tűnt el. A Stocks & Securities Limited most bármilyen tranzakciót csak kormányzati engedéllyel végezhet.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.30. kedd, 18:00
Szánthó Miklós
az Alapjogokért Központ főigazgatója
Az egész világ baját megoldaná egy apró olajmonarchia, de ennek megkérik az árát

Az egész világ baját megoldaná egy apró olajmonarchia, de ennek megkérik az árát

Számos konfliktus zajlik jelenleg a világban, amelynek egyelőre nem látszik a megoldása. A nyílt fegyveres összecsapások a világ nagy részének többnyire nem áll érdekében, ezért ilyenkor viszonylag hamar felbukkannak azok a szereplők, akik megpróbálnak közvetíteni a szemben álló felek között. A 21. században egyre gyakrabban merül fel a hasonló ügyeknél a Perzsa-öböl apró olajmonarchiája, Katar neve. Emögött pedig hosszas építkezés, de komoly stratégiai célok is felmerülnek. Elemzésünkben annak járunk utána, hogy pontosan mi motiválja Dohát a békés rendezések elősegítésében és mit nyerhet ezzel pontosan az ország.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×