eur:
393.96
usd:
369.34
bux:
65776.04
2024. április 23. kedd Béla
Gianni Infantino, a Nemzetközi Labdarúgó-szövetség, a FIFA elnöke (k, jobbról) lerója kegyeletét Edson Arantes do Nascimento, közismert nevén Pelé háromszoros világbajnok brazil labdarúgó ravatalánál a santosi Vila Belmiro stadionban 2023. január 2-án. A ravatal előtt 24 órán keresztül bárki leróhatja kegyeletét, temetése január 3-án lesz. Pelé 2022. december 29-én, 82 éves korában hunyt el. Jair Bolsonaro, a hivatalából távozó brazil elnök háromnapos nemzeti gyászt rendelt el a tiszteletére.
Nyitókép: MTI/EPA/EFE/Sebastiao Moreira

Áll a bál: Pelé koporsója mellett szelfizett a FIFA-elnök

Gianni Infantino azzal védekezett, hogy ő csak segített közös képet készíteni a néhai háromszoros világbajnok csapattársainak.

A felravatalozott Pelé holtteste mellett készített szelfit Gianni Infantino az elhunyt futball-legenda egykori csapattársaival, köztük Limával. A pillanatról a Reuters adott ki fotót. A képen nemcsak a szelfiző Infantino látható, hanem annak előterében Pelé nyitott koporsóban felravatalozott holtteste is - írja a Sky News.

Infantino az Instagramon reagált a kritikára: azt írta, hogy az egykori focisták szerettek volna vele közös szelfit készíteni, de nem tudták, hogyan kell.

"Próbáltam segíteni, ezért megfogtam egyikük telefonját és elkészítettem magunkról a képet"

- írta. Hozzátette azt is, hogy ha a tény, miszerint Pelé egykori csapattársának segít, azzal jár, hogy kritizálni fogják, vállalja ezt a kockázatot.

"Annyira tisztelem és csodálom Pelét és temetését, hogy semmit olyasmit nem tennék, ami tiszteletlen vele szemben" - írta a továbbiakban.

Ez nem győzte meg a twitterezőket: a szégyenletes, szörnyű és undorító jelzőkkel bélyegezték meg tettét.

Pelé 82 évesen halt meg daganatos betegsége miatt, a Santos stadionában ravatalozták fel, majd a városban temették el egy, a stadionra néző temetőben.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.23. kedd, 18:00
Sz. Bíró Zoltán
történész, Oroszország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×