eur:
392.73
usd:
365.88
bux:
66626.48
2024. április 26. péntek Ervin
Orosz dróntámadás következtében kigyulladt épületet néznek emberek Kijevben 2022. december 19-én hajnalban. A kijevi hatóságok arról számoltak be, hogy több mint húsz iráni gyártmányú drónt észleltek a főváros légterében, melyek közül legalább 15-öt lelőttek. Egy fontos infrastrukturális létesítményt találat ért. Előzetes értesülések szerint a támadás nem követelt halottakat vagy sebesülteket.
Nyitókép: MTI/AP/Efrem Lukackij

Kijev: 23-ból 18 drónt leszedtek, de...

Oroszország hétfőn, Vlagyimir Putyin orosz elnök minszki látogatása előtt ismét iráni drónokkal támadta Ukrajna több megyéjét és a fővárost, tíz megyében és Kijevben szólaltak meg a légvédelmi szirénák.

Kijev megye egy hét alatt immár harmadszor volt orosz támadás célpontja. A Sahíd típusú drónok támadásakor három ember megsebesült és kilenc ház megrongálódott - közölte Olekszij Kuleba, Kijev megye állami közigazgatási vezetője Telegram-csatornáján.

A támadásoknak nem volt halálos áldozata, de több "létfontosságú infrastruktúrát" találat ért, a térségben megszakadt az áramszolgáltatás - közölte Vitalij Klicsko kijevi polgármester.

A fővárost 23 iráni rakétával támadták, közülük 18-at lelőtt az ukrán légvédelem - közölte Szerik Popko, a kijevi katonai adminisztráció vezetője.

Kijev, 2022. december 19.
Orosz dróntámadás következtében kigyulladt infrastrukturális létesítmény Kijevben 2022. december 19-én hajnalban. A kijevi hatóságok arról számoltak be, hogy több mint húsz iráni gyártmányú drónt észleltek a főváros légterében, melyek közül legalább 15-öt lelőttek. Előzetes értesülések szerint a támadás nem követelt halottakat vagy sebesülteket.
MTI/EPA
Orosz dróntámadás következtében kigyulladt infrastrukturális létesítmény Kijevben 2022. december 19-én hajnalban. A kijevi hatóságok arról számoltak be, hogy több mint húsz iráni gyártmányú drónt észleltek a főváros légterében, melyek közül legalább 15-öt lelőttek. Előzetes értesülések szerint a támadás nem követelt halottakat vagy sebesülteket. MTI/EPA

A DTEK, a legnagyobb ukrán magán áramszolgáltató vállalat és az Ukrenerho állami áramszolgáltató szerint

Ukrajna tíz megyéjében és a fővárosban megszakadt az áramszolgáltatás az orosz támadások következtében. A DTEK szerint "sok időbe" telik a szolgáltatás helyreállítása.

Az ukrajnai atomerőműveket működtető Enerhoatom állami vállalat hétfőn azzal vádolta Oroszországot, hogy iráni drónt röptetett a Mikolajiv megyei Pivdennij (Déli) atomerőmű felett. Az Enerhoatom közölte, hogy a Sahíd típusú drónt éjszaka 0 óra 46 perckor észlelték az erőmű felett, és felszólította a nemzetközi nukleáris közösséget, védjék meg az atomlétesítményeket a háborús veszélyektől.

"Ez a nukleáris és sugárbiztonság elfogadhatatlan megsértése" - írta a vállalat Telegram-csatornáján.

Az Ukrajna elleni inváziót elkövető orosz erők márciusban elfoglalták a zaporizzsjai atomerőművet. A felek egymás vádolják az erőmű elleni tüzérségi támadásokkal. A Nemzetközi Atomenergia-ügynökség (NAÜ) állandó megfigyelőket vonultatott fel az atomerőmű térségbe, és jelenleg folynak a tárgyalások biztonsági övezet létesítéséről Európa legnagyobb atomerőműve körül.

Címlapról ajánljuk
Dönerdiplomácia Törökországban: ezt sütötte ki a német elnök

Dönerdiplomácia Törökországban: ezt sütötte ki a német elnök

Tíz év óta először látogatott német államfő Törökországba, miután az elmúlt években a két ország közötti kapcsolatok meglehetősen hűvössé váltak. A látogatás sikere érdekében azonban Frank-Walter Steinmeier még a törökök nemzeti ételét, a Németországban is kedvelt kebabot is bevetette.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×