INFORÁDIÓ
2023. január 28. szombat
Karola, Károly

vonat

utas

kényelem

Pihenni akart az utas, hatalmas büntetést kapott cselekedetéért

Pihenni akart az utas, hatalmas büntetést kapott cselekedetéért

Infostart

Majdnem 190 ezer forintnak megfelelő összegű büntetést kapott egy férfi Hunan provinciában, miután kérdés nélkül hajtotta hátra vonatülésének támláját.

A férfi egy tanuló, Wang előtt ült a vonaton 2022 márciusában, amikor úgy döntött, itt az ideje egy kis pihenésnek - majd hátrahajtotta ülésének támláját.

A Liu nevű férfi tettének azonnali következménye volt, ugyanis a háta mögött ülő Wang a támlára szerelt lehajtható asztalkánál használta laptopját, a gép pedig a mozdulat hatására leesett és betört a kijelzője.

Az egyetemista a CNN cikke szerint megjavíttatta a laptop kijelzőjét, majd beperelte Liut, követelve rajta a javíttatás költségét és a rendőrségi feljelentéssel kapcsolatos útiköltséget. Eredetileg közel 270 ezer forintnak megfelelő összeget követelt tőle Wang, a bíróság azonban végül úgy ítélte meg, mind a ketten felelősek voltak a balesetért.

Liu 70 százalékban hibás, mivel hirtelen és kérdés nélkül cselekedett, Wang pedig 30 százalékban, mert nem figyelt eléggé.

Épp ezért kellett Liunak a tanuló teljes költségeinek 70 százalékát megtérítenie. Egyúttal figyelmeztették is a vonaton utazókat, hogy figyeljenek cselekedeteikre utazás közben.

A támla hátrahajtásának kérdése már nagyon régóta közpinti témája az utazásnak - igaz, eddig inkább a repülővel utazók esetében beszéltünk róla, most azonban sokan utaznak repülő helyett vonattal a magas költségek miatt, így aztán szélesebb körben terjed el a problémakör.

Nyitókép: Pexels
A címlapról ajánljuk

×
×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018