eur:
392.13
usd:
366.27
bux:
67039.3
2024. április 26. péntek Ervin
Nyitókép: Pexels

Pihenni akart az utas, hatalmas büntetést kapott cselekedetéért

Majdnem 190 ezer forintnak megfelelő összegű büntetést kapott egy férfi Hunan provinciában, miután kérdés nélkül hajtotta hátra vonatülésének támláját.

A férfi egy tanuló, Wang előtt ült a vonaton 2022 márciusában, amikor úgy döntött, itt az ideje egy kis pihenésnek - majd hátrahajtotta ülésének támláját.

A Liu nevű férfi tettének azonnali következménye volt, ugyanis a háta mögött ülő Wang a támlára szerelt lehajtható asztalkánál használta laptopját, a gép pedig a mozdulat hatására leesett és betört a kijelzője.

Az egyetemista a CNN cikke szerint megjavíttatta a laptop kijelzőjét, majd beperelte Liut, követelve rajta a javíttatás költségét és a rendőrségi feljelentéssel kapcsolatos útiköltséget. Eredetileg közel 270 ezer forintnak megfelelő összeget követelt tőle Wang, a bíróság azonban végül úgy ítélte meg, mind a ketten felelősek voltak a balesetért.

Liu 70 százalékban hibás, mivel hirtelen és kérdés nélkül cselekedett, Wang pedig 30 százalékban, mert nem figyelt eléggé.

Épp ezért kellett Liunak a tanuló teljes költségeinek 70 százalékát megtérítenie. Egyúttal figyelmeztették is a vonaton utazókat, hogy figyeljenek cselekedeteikre utazás közben.

A támla hátrahajtásának kérdése már nagyon régóta közpinti témája az utazásnak - igaz, eddig inkább a repülővel utazók esetében beszéltünk róla, most azonban sokan utaznak repülő helyett vonattal a magas költségek miatt, így aztán szélesebb körben terjed el a problémakör.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×