INFORÁDIÓ
2023. január 30. hétfő
Martina

örs vezér tere

véradás

ovsz

Védőmaszkot viselő járókelők a budapesti Örs vezér téren 2020. november 11-én. A koronavírus-járvány elleni kormányzati védelmi intézkedések új elemeként kötelező a maszkviselés a 10 ezernél több lakosú települések egyes közterületein; a területek kijelölése a polgármester feladata. Sporttevékenység során, valamint a parkokban, illetve zöldterületeken a maszk viselése továbbra sem kötelező.

Herczegh Anita is adott vért az Örs vezér téren

Infostart / MTI

Hétköznaponként a nap második felében bárki mehet.

Állandó véradópontot nyitott az Országos Vérellátó Szolgálat Budapesten, az Örs vezér téri Sugár üzletközpontban, ahol hétköznap 12 és 18 óra között várják a véradókat.

Herczegh Anita, Áder János korábbi köztársasági elnök felesége a megnyitón úgy fogalmazott: a véradás egy olyan gesztus, amikor ismeretleneknek adhatunk és életet menthetünk.

Advent idején, a karácsonyra készülve nemcsak szeretteinkre gondolunk, hanem azokra is, akiknek valamilyen okból nélkülözniük kell. Ebben az időszakban számos olyan megmozdulásnak lehetünk részesei, ahol idegeneknek adhatunk valamilyen ajándékot - tette hozzá, rámutatva: a véradás is egy ilyen lehetőség.

Herczegh Anita azt mondta, a háború árnyékában mindenki mérlegeli, miből van kevesebb, azonban

a véradástól nem senki nem lesz kevesebb,

viszont az nagy segítség a vérre szorulóknak.

Kardos István, a Magyar Vöröskereszt főigazgatója azt mondta, az adományozás legnemesebb formája, amikor ismeretleneknek segít az ember, és erre lehetőség a véradás.

Bayerné Matusovits Andrea, az OVSZ főigazgatója elmondta, ez az első pesti állandó véradópont a budai oldalon működő Karolina úti mellett.

Nagy Sándor szakmai főigazgató-helyettes hozzátette: igyekeztek egy olyan helyszínt biztosítani, ami a véradók számára elérhető, kiszámíthatóan működő helyen van.

A megnyitó után Herczegh Anita is adott vért,

Nyitókép: MTI/Balogh Zoltán

Kapcsolódó hang

Új állandó véradási helyszín Budapesten
 
A címlapról ajánljuk

×
×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018