eur:
389.49
usd:
363.16
bux:
0
2024. május 2. csütörtök Zsigmond
Az olimpiai öt karika a tokiói Odaiba Tengeri Parkban, virágzó cseresznyefaágak között 2021. április 13-án, 101 nappal a tokiói nyári olimpia kezdete előtt. A 2020-as tokiói nyári játékokat a világméretű koronavírus-járvány miatt 2021-re halasztották.
Nyitókép: MTI/EPA/Majama Kimimasza

Még az új fővárosa sem készült el, de már olimpiát rendezne az ország

A 2036-os játékokat vették célba. Több mint tíz országot érdekel a rendezés, Magyarország is köztük van.

Az indonéz államfő megerősítette, hogy országa szeretné megrendezni a 2036-os nyári olimpiát, amelyet az új, épülő fővárosban, Nusantarában bonyolítanának le.

Joko Widodo erről a legfejlettebb országokat tömörítő G20-ak indonéziai csúcstalálkozóján beszélt a Bali szigetén fekvő Nusa Dua luxusüdülőhelyen.

Widodo 2019-ben jelentette be, hogy elköltözteti a fővárost Jakartából, Jáva szigetéről Borneó szigetére, s az eredeti tervek úgy szóltak, hogy 2024-re meg is születik az új metropolisz, Nusantara. A célra mintegy 32 milliárd dollárt különítettek el, azonban a koronavírus-járvány miatt a projektet felfüggesztették, s a folytatás két év múlva várható.

Thomas Bach, a Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) német elnöke augusztus végén azt mondta, hogy már több mint tíz ország jelentkezett a 2036-os nyári ötkarikás játékok rendezésére, de nem nevezte meg azokat. A nemzetközi médiában megjelent felsorolásban Indonézián kívül Egyiptom, India, Katar, Mexikó, Nagy-Britannia, Németország, Oroszország, Spanyolország, Szaúd-Arábia, Törökország és Magyarország szerepel az érdeklődők között.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
Vasarely 50 évvel megelőzte a korát - Interjú Pierre Vasarelyvel

Vasarely 50 évvel megelőzte a korát - Interjú Pierre Vasarelyvel

Az V. Műtárgybefektetési Konferencia alkalmából Budapestre érkezett Pierre Vasarely, a Fondation Vasarely elnöke. Victor Vasarely örökösét, erkölcsi jogtulajdonosát és életművének gondozóját Zachar Veronika és Kollmann Szilvia, a műtárgy.com-tól kérdezték nagyapjáról, 2019-ben megjelent családregényéről, magyarországi kapcsolatairól, az Alapítvány működéséről, továbbá a jövőbeli terveiről.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×