eur:
389.26
usd:
362.99
bux:
68123.99
2024. május 3. péntek Irma, Tímea
Nyitókép: Pixabay

Covid: már a legszigorúbb országban is enyhítenek

Az Egyesült Arab Emírségek a világ egyik leggyorsabb oltási programjával és legalacsonyabb halálozási arányával rendelkezett a koronavírus idején.

Szinte minden koronavírus elleni korlátozást feloldanak az Egyesült Arab Emírségekben, ugyanis tovább csökkent a koronavírusos esetek száma – számol be a Bloomberg.

A Portfolio azt írja, a legtöbb nyilvános helyen opcionális lesz a maszk viselése az országban. Az egészségügyi intézményekben és a fogyatékkal élők számára fenntartott központokban viszont továbbra is kötelező lesz a maszkhordás.

A lakosoknak a továbbiakban nem lesz szükségük a kormány egészségügyi alkalmazásán található "zöld belépő" rendszerre a közintézményekbe való belépéshez. A rendszer színkódokkal jelzi az oltási státuszt, illetve a koronavírus-tesztek eredményét, az alkalmazást azonban mostantól maximum csak szükség esetén ellenőrzik.

Az Egyesült Arab Emírségek az elmúlt hónapokban átlagosan napi háromszáz megbetegedést jelentett. A világjárvány idején az ország a szigorú maszkviselési szabályokra és az oltásokra támaszkodott, így utazási korlátozásokat ezen felül nem nagyon vezettek be.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
Szép pluszban zárt Amerika

Szép pluszban zárt Amerika

Vegyes mozgásokat láttunk ma a nemzetközi részvénypiacokon, Európában a befektetők a Fed tegnapi üzeneteit emésztették, miközben tovább dübörgött a gyorsjelentési szezon is, például Európa legnagyobb cége, a gyógyszergyártó Novo Nordisk, valamint a Shell is ma jelentett - mindkét cég megverte az elemzői profitvárakozásokat. A vezető amerikai indexek egy százalék körüli pluszban fejezték be a napot. Ezzel a mai napi izgalmaknak még nincs vége, hiszen az amerikai zárás után jelent majd az Apple is, amely jelenleg a világ második legértékesebb cége a Microsoft után.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×