eur:
394.46
usd:
370.24
bux:
65045.06
2024. április 19. péntek Emma
Tyumen, Russia - January 21, 2020: TikTok and Facebook, YouTube application  on screen Apple iPhone XR
Nyitókép: 5./15 WEST/Getty Images

"Veszélyes" - Elzavarhatják Amerikából a TikTokot

Legalábbis újra megpróbálkoznak vele, mint Donald Trump idejében. Nehéz lesz, mivel szinte mindenkinek ott van a telefonján.

Az Egyesült Államokban működő, kormányzati Szövetségi Kommunikációs Bizottság (FCC) azt mérlegeli, hogy a külföldi beruházásokat felügyelő bizottságával betiltassa a kínai állami tulajdonú videoalkalmazás használatát az országban, mert túlságosan kiárusítja az az amerikai információs társadalmat - olvasható a 444-en.

A kitiltás nehéz ügy lesz, a lakosság jelentős részének (200 millió telefon) már le van töltve az alkalmazás, és politikusok is használják fiatalok elérésére.

Korábban a Kongresszus már fellépett a Huawei-jel szemben.

A helyzet még alkuval is zárulhat, ha az amerikai TikTok működését kiszervezik egy amerikai cégbe. De fontos választóvonal lehet az amerikai félidős választás, akkor ugyanis republikánus fordulat következhet, a Republikánusok márpedig megengedőbbek Kínával szemben az összeállítás szerint; igaz, korábban Donald Trump elnök is harcot hirdetett a TikTok ellen.

A TikTok is reagált a fejleményekre, szerinte a most megnyilvánult bizottságnak nincs köze a felek közti tárgyaláshoz.

Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×