eur:
393.66
usd:
364.85
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta
A Szövetségi Nyomozó Iroda, az FBI két ügynökei  Nancy Pelosi amerikai képviselőházi elnök házánál San Franciscóban 2022. október 28-án, azt követően, hogy a politikus 82 éves üzletember férjét egy betörő  hajnalban kalapáccsal bántalmazta. Paul Pelosi egy kaliforniai székhelyű ingatlan- és kockázati tőkebefektetési és tanácsadó cég tulajdonosa.
Nyitókép: MTI/AP/Eric Risberg

Nancy Pelosi lehetett a célpontja a férjét megtámadó betörőnek

Nancy Pelosit, az amerikai képviselőház elnökét vehette célba eredetileg az a férfi, aki péntek hajnalban betört a Pelosi házaspár kaliforniai otthonába, és ott súlyosan bántalmazta Paul Pelosit, a házelnök férjét – közölte a rendőrség.

Nem véletlenszerű betörés volt, hanem szándékos támadás – mondta William Scott San Franciscó-i rendőrfőkapitány, aki péntek esti sajtótájékoztatóján úgy fogalmazott, „életmentő” volt a 911-es segélyhívó dicspécserének a munkája, akihez Paul Pelosi segélyhívása befutott, még abban az időben, amíg a támadó a házban tartózkodott.

A 42 éves támadó a hátsó ajtón hatolt be a házba, és egy kalapáccsal rontott neki a 82 éves Paul Pelosinak. A rendőrség gyilkossági kísérlet, bántalmazás és betörés gyanújával őrizetbe vette.

Paul Pelosi koponyatörést szenvedett, emiatt megműtötték, és a jobb karja is súlyosan megsérült.

Nancy Pelosi a kora reggel elkövetett betöréskor nem tartózkodott San Franciscóban, és a védelmével megbízott biztonsági csapat is vele volt Washingtonban a támadás idején.

Joe Biden amerikai elnök egy pennsylvaniai rendezvényen elítélte a támadást, amelynek – szavai szerint – nem lehetne helye Amerikában, és arról beszélt, hogy túl sok az erőszak és a gyűlölet az amerikai politikában.

A rendőrség hivatalos közlése szerint még vizsgálják, mi volt a támadó indítéka. A nyomozáshoz közel álló források névtelenül azonban úgy nyilatkoztak, hogy a támadás célpontja kifejezetten a Pelosi házaspár otthona volt, a férfi a házban kifejezetten a képviselőházi elnököt kereste.

„Hol van Nancy? Hol van Nancy?”

– kiáltozta a férfi.

Tavaly a capitoliumi rendőrség nagyjából 9600, kongresszusi képviselők elleni fenyegetés ügyében vizsgálódott. Az utóbbi években több törvényhozót ért tényleges fizikai támadás. 2011-ben Tucsonban egy utcai rendezvényen fejbe lőtték Gabrielle Giffords volt demokrata párti képviselőt, aki túlélte a támadást, de súlyosan megsebesült, és kénytelen volt lemondani kongresszusi mandátumáról. 2017-ben Steve Scalise republikánus képviselőt sebesítette meg súlyosan egy lövöldöző egy kongresszusi baseballcsapat edzésén.

Címlapról ajánljuk
A 300 eurót is meghaladhatják az idei húsvéti költségek Szlovákiában

A 300 eurót is meghaladhatják az idei húsvéti költségek Szlovákiában

300 eurónál is többe kerülhet az idei húsvéti bevásárlás Szlovákiában. A Partners piackutató vállalat számításai szerint, 5 százalékkal kénytelenek többet költeni erre az emberek, mint tavaly. Az élelmiszer drágább, a húsvéti díszítés kicsit olcsóbb lett. Egyre több ünnepi asztalon jelenik meg a bárányhús.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
A béke lehetőségéről beszélt a moszkvai miniszter, csúcsfegyvereket kaphat Kijev – Háborús híreink pénteken

A béke lehetőségéről beszélt a moszkvai miniszter, csúcsfegyvereket kaphat Kijev – Háborús híreink pénteken

Oroszország kész garantálni a folyamat többi résztvevőjének jogos biztonsági érdekeit az ukrajnai konfliktus békés rendezése esetén, ha maga is ugyanilyen garanciákat kap - jelentette ki Szergej Lavrov orosz külügyminiszter az Izvesztyija című lapban pénteken közölt interjúban. Az Egyesült Államok korábban ellenállt Ukrajna kérésének a nagy hatótávolságú ATACMS rakéták szállítására. Az elmúlt időszak eseményei következtében Washington újraértékelheti álláspontját - számolt be a Defense One. Cikkünk folyamatosan frissül.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×