eur:
393.34
usd:
367.71
bux:
66268.5
2024. április 24. szerda György
Rishi Sunak volt brit pénzügyminiszter távozik londoni otthonából 2022. október 21-én. Liz Truss brit miniszterelnök az előző nap mondott le a kormányzó Konzervatív Párt vezetői posztjáról, a lépés miniszterelnöki tisztségének megszűnését is jelenti.
Nyitókép: MTI/AP/PA/Beresford Hodge

Orbán Viktor levelet írt Rishi Sunaknak

A magyar miniszterelnök elkötelezett amellett, hogy erős és kölcsönösen előnyös együttműködést építsünk ki az Egyesült Királyság és az Európai Unió között.

Levélben gratulált Orbán Viktor miniszterelnök Rishi Sunak újonnan megválasztott brit kormányfőnek – közölte Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke.

Orbán Viktor felidézte a Magyarország és az Egyesült Királyság közötti kitűnő kétoldalú kapcsolatokat, és utalt arra, hogy az együttműködés a kölcsönös tiszteleten, a közösen vállalt értékeken, közös érdekeken és mélyen gyökerező történelmi kapcsolatokon alapul.

E számos válság által fémjelzett nehéz időkben, amikor a kihívások közvetlenül érintik polgárainkat, rendkívül fontos, hogy hasonló gondolkodású szövetségesekként és partnerekként

tovább növeljük a már eddig is szoros együttműködésünk intenzitását

– fogalmazott a magyar miniszterelnök.

Megragadom a lehetőséget, hogy újra kifejezzem elkötelezettségünket a magyar–brit kapcsolatok megerősítése mellett, valamint hogy erős és kölcsönösen előnyös együttműködést építsünk ki az Egyesült Királyság és az Európai Unió között is – zárta levelét Orbán Viktor.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.24. szerda, 18:00
Isépy Tamás a Századvég makrogazdasági üzletág vezetője
Madár István a Portfolio vezető elemzője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×