eur:
389.49
usd:
361.69
bux:
68002.24
2024. május 3. péntek Irma, Tímea
Magasfeszültségű távvezetékek a naplementében Debrecen közelében 2017. április 24-én. A Mavir Magyar Villamosenergia-ipari Átviteli Rendszerirányító tájékoztatása szerint a magyarországi bruttó villamosenergia-fogyasztás 3 százalékkal volt magasabb az idén az első negyedévben, mint tavaly ugyanebben az időszakban. A növekedés a tartósan hideg időjárásnak tulajdonítható.
Nyitókép: MTI/Czeglédi Zsolt

Ukrajna: az ország nagy részén újból van áram

Az elmúlt napokban az oroszok rakétákkal és öngyilkos drónokkal pusztították az ország elektromos hálózatát.

Az Ukrajna áramellátásáért felelős vállalat, az Ukrenerho vezetője, Volodimir Kudrickij a helyi köztelevíziónak nyilatkozva elmondta: az áramtermelés és -ellátás újraindult, de tovább dolgoznak az orosz bombázások miatt megrongálódott infrastruktúra helyreállításán. Hozzátette: az ukrán lakosságnak továbbra is takarékoskodnia kell az áramfelhasználással, mert további orosz támadások várhatóak.

Csütörtök reggel az oroszok öngyilkos drónokkal mértek csapást Kijev környékére. A támadások jelentős károkat okoztak, de áldozatokról egyelőre nem érkezett jelentés.

Az orosz hadsereg a hét eleje óta cirkáló rakétákkal és öngyilkos drónokkal támadja Ukrajna fontos közműveit. Ezért az ország jelentős részén hosszabb ideig akadozott, vagy teljesen szünetelt az áramszolgáltatás és a vízellátás.

Moszkvai közlés szerint a támadásokkal akarták megtorolni azt, hogy pár napja felrobbant a Krím-félszigetre vezető kulcsfontosságú híd egy része. Az ukránok cáfolják, hogy közük lenne a merénylethez.

Címlapról ajánljuk
Cservák Csaba: a júniusi választás anyagilag is fontos lehet a pártoknak

Cservák Csaba: a júniusi választás anyagilag is fontos lehet a pártoknak

Anyagi szempontból is fontos az ellenzéki pártoknak, hogy jól szerepeljenek az idei európai parlamenti és önkormányzati választáson, mert azzal növelik az esélyüket arra, hogy 2026-ban, az országgyűlési választáson egy százaléknál jobb eredményt érjenek el, és állami támogatásban részesüljenek. Az InfoRádióban Cservák Csaba alkotmányjogász professzor beszélt arról, hogy az állam mikor és miért támogatja a választáson elinduló pártokat.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×