INFORÁDIÓ
2022. december 6. kedd
Miklós

steve bannon

donald trump

tanácsadó

pénzmosás

amerika

Fence wire mesh barbed wire, seamless vector silhouette

Pénzmosás a vád Donald Trump egykori tanácsadója ellen - többek között

Infostart / MTI

Az Egyesült Államok déli határán tervezett kerítés építésére indított közösségi gyűjtésben összegyűlt összeggel nem tud elszámolni.

Pénzmosással, összeesküvéssel és csalással vádolták meg New York államban Steve Bannon műsorvezetőt, Donald Trump korábbi elnök egykori tanácsadóját.

Bannon ügyvédje azt mondta, hogy ügyfele ártatlannak vallotta magát az ellene felhozott vádakban a New York-i főügyészségen, ahol csütörtökön önként jelentkezett. A vádpontok megegyeznek a 2020-ban ellene felhozottakkal, amikor szövetségi ügyészek kezdeményeztek büntetőeljárást.

Bannont azzal gyanúsítják, hogy

az Egyesült Államok déli határán tervezett kerítés építésére indított közösségi gyűjtésben összegyűlt összeggel nem tud elszámolni,

annak egy részét saját és társai magáncéljaira fordította. A "Megépítjük a Falat" (We Build the Wall) kezdeményezés azt ígérte az adományozóknak, hogy az összegyűlt pénzt teljes egészében a határvédő létesítmény építésére fordítják.

A vádirat szerint miközben Bannon nyilvánosan azt állította, hogy "egyfajta önkéntesként" dolgozik a kezdeményezés vezetőjeként, a színfalak mögött saját magának és társainak dollár százezreket juttatott.

A 2020-as vádeljárás Donald Trump elnöki kegyelmével zárult, majd a New York-i főügyészség 2021 elején az állam törvényei alapján indított nyomozást a korábbival megegyező gyanúval.

Steve Bannon az ügyészségi meghallgatás után politikai motivációt említett, és szerinte mindez összefüggésben van a két hónap múlva esedékes törvényhozási választásokkal.

Nyitókép: Nosyrevy/Getty Images
A címlapról ajánljuk

×
×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018