eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita
Fence wire mesh barbed wire, seamless vector silhouette
Nyitókép: Nosyrevy/Getty Images

Pénzmosás a vád Donald Trump egykori tanácsadója ellen - többek között

Az Egyesült Államok déli határán tervezett kerítés építésére indított közösségi gyűjtésben összegyűlt összeggel nem tud elszámolni.

Pénzmosással, összeesküvéssel és csalással vádolták meg New York államban Steve Bannon műsorvezetőt, Donald Trump korábbi elnök egykori tanácsadóját.

Bannon ügyvédje azt mondta, hogy ügyfele ártatlannak vallotta magát az ellene felhozott vádakban a New York-i főügyészségen, ahol csütörtökön önként jelentkezett. A vádpontok megegyeznek a 2020-ban ellene felhozottakkal, amikor szövetségi ügyészek kezdeményeztek büntetőeljárást.

Bannont azzal gyanúsítják, hogy

az Egyesült Államok déli határán tervezett kerítés építésére indított közösségi gyűjtésben összegyűlt összeggel nem tud elszámolni,

annak egy részét saját és társai magáncéljaira fordította. A "Megépítjük a Falat" (We Build the Wall) kezdeményezés azt ígérte az adományozóknak, hogy az összegyűlt pénzt teljes egészében a határvédő létesítmény építésére fordítják.

A vádirat szerint miközben Bannon nyilvánosan azt állította, hogy "egyfajta önkéntesként" dolgozik a kezdeményezés vezetőjeként, a színfalak mögött saját magának és társainak dollár százezreket juttatott.

A 2020-as vádeljárás Donald Trump elnöki kegyelmével zárult, majd a New York-i főügyészség 2021 elején az állam törvényei alapján indított nyomozást a korábbival megegyező gyanúval.

Steve Bannon az ügyészségi meghallgatás után politikai motivációt említett, és szerinte mindez összefüggésben van a két hónap múlva esedékes törvényhozási választásokkal.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Összességében jól sikerült ez a hét a forint számára, stabil volt és az utolsó két nap menetelésének köszönhetően felértékelődéssel zárta a hetet. Az S&P hitelminősítő péntek este megerősítette Magyarország adósbesorolását és a stabil kilátáshoz sem nyúlt, ami szintén kedvező a hazai fizetőeszköz szempontjából, amely a 392-es szinten fejezte be a pénteki kereskedést az euró ellenében. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 26. 21:41
×
×
×
×