eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria
Repülőgépről ledobott tűzgátló anyaggal próbálják megfékezni a lángokat a dél-franciaországi Gignac közelében 2022. július 26-án. Eddig mintegy 700 hektárnyi növényzet vált a lángok martalékává, 200 embert kellett evakuálni.
Nyitókép: MTI/EPA/Guillaume Horcajuelo

Gyújtogatás miatt égett le 1200 hektár francia erdő

Hatszáz tűzoltó, repülőgép és helikopter is küzdött a lángokkal.

Közel 1200 hektárnyi, főleg erdős területet perzseltek fel a lángok Délkelet-Franciaországban, Aubenas környékén szerdán, a feltehetően szándékosan okozott tűz miatt mintegy 350 embert kellett evakuálni.

A több helyszínen fellobbant lángok megfékezésére mintegy hatszáz tűzoltót mozgósítottak. Az oltásban repülőgépek és egy helikopter is részt vett. A lángokat csütörtök reggelre sikerült megfékezni.

Az ügyészség abból indul ki, hogy gyújtogatás történt. A hatóságok egy embert őrizetbe vettek.

A kedvelt idegenforgalmi célpontnak számító Vogüéból és a környékbeli kempingekből legalább 350 embert ideiglenesen ki kellett kitelepíteni. A tűzben senki sem sérült meg.

Eközben szerdán

sikerült megfékezni egy másik tüzet, amely nyolcszáz hektár növényzetet perzselt fel Montpellier közelében.

Az elmúlt hetekben több tűz pusztított Franciaországban: Gironde megyében 21 ezer hektár erdő vált a lángok martalékává, és 36 ezer embert kellett evakuálni. A térségben jelenleg mintegy ötszáz tűzoltó dolgozik, és valószínűleg hetekig tartanak még a munkák - mondta el egy tűzoltósági szóvivő.

A tűz miatt az Atlanti-óceán partján található Pilat-dűnét is lezárták. A területet szerdán nyitották meg újra a látogatók előtt - tájékoztatott Fabienne Buccio, Gironde megye prefektusa.

Franciaországban a szárazság miatt a 96 megyéből 91-ben vízkorlátozást is elrendeltek.

Címlapról ajánljuk
Meglepő eredményei lettek a nagy légkonditesztnek

Meglepő eredményei lettek a nagy légkonditesztnek

A Tudatos Vásárlók Egyesülete nemzetközi együttműködésben 57, Magyarországon is megvásárolható klímaberendezést tesztelt. Az eredményekről Dénes Júlia, az egyesület munkatársa beszélt az InfoRádióban.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×