eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria
Nyitókép: Pexels.com

Járó rotor mellett pattant ki a helikopterből, szörnyű tragédia történt

Testvére szeme láttára halt meg a fiatal turista.

Testvére szeme láttára halt meg egy 21 éves brit turista, miközben egy bérelt helikopterrel utaztak Görögországban – írja a Szeretlekmagyarország.hu a Daily Mail hírét szemlézve.

A 21 éves fiatalember a testvérével és szüleivel utazott haza Mykonos szigetéről két bérelt helikopterrel, amikor a tragédia történt. Az egyik helikopter, amiben az áldozat és testvére utazott, sikeresen leszállt Athén mellett. A férfi – beszámolók szerint – azonban még a biztonsági előírások előtt kiszállt a helikopterből, és a jármű mögé ment, ahol még forgott a gép faroklégcsavarja, ami végzett vele.

A mentőszolgálat az Athén külvárosában lévő helikopterleszállóhoz sietett, de a férfi feltehetően azonnal meghalt. A pilótát emberölés vádjával letartóztatták, és a leszállópálya két technikusát is őrizetbe vette a rendőrség, amíg a nyomozók vizsgálják a baleset körülményeit.

Azt próbálják kideríteni, hogy a pilóta figyelmeztette-e az utasokat, hogy nem szabad kiszállniuk, amíg a hajtómű és a rotorok le nem állnak – ez leszállás után körülbelül 50 másodperc és 2 perc közötti időt szokott igénybe venni.

A Daily Mail szerint a második, a szülőket szállító helikopter pilótája – miután látta, mi történt – inkább úgy döntött, másik repülőtéren száll le, hogy megkímélje a szülőket a borzalmas tragédia látványától.

Címlapról ajánljuk

Meglepő eredményei lettek a nagy légkonditesztnek

A Tudatos Vásárlók Egyesülete nemzetközi együttműködésben 57, Magyarországon is megvásárolható klímaberendezést tesztelt. Az eredményekről Dénes Júlia, az egyesület munkatársa beszélt az InfoRádióban.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 28. 17:33
×
×
×
×