eur:
390.25
usd:
364.32
bux:
0
2024. május 2. csütörtök Zsigmond
close up of a pirate flag on a sail boat
Nyitókép: Fernando Alonso Stock Films/Getty Images

Kalóztámadások: meglepő adat a világ tengereiről

Három évtizede rögzítettek legutóbb olyan kevés incidenst, mint az év első felében.

A Nemzetközi Tengerhajózási Hivatal (IMB) legfrissebb jelentése szerint az év első felében jelentősen csökkent a kalóztámadások globális száma, sőt, az elmúlt közel harminc esztendő alatt még sosem volt ilyen kevés incidens a világtengereken. Ez azonban korántsem jelenti azt, hogy a tengerészek megnyugodhatnak, ugyanis az elmúlt fél évben a tengeri banditák így is több tucatszor támadtak, valamint 23 matrózt ejtettek túszul – írja az Origo.

A dokumentum a hajókat ért 58 kalóztámadást, valamint fegyveres rablást tart számon 2022 első hat hónapjáról, ami 1994 óta a legalacsonyabb szám. Az előző év azonos időszakában 68 támadás történt. Idén még nem követtek el egyetlen emberrablást sem a világtengereken. Azért 23 embert túszul ejtettek és ötöt megfenyegettek.

Az 58 incidensből 16-ot a Szingapúri-szorosban, 12-t a Guineai-öbölből jelentettek.

Címlapról ajánljuk

Dobrev Klára a Ligetben: "fogd be a szádat, magyar dolgozó, mert különben kirúgunk, ezt üzeni Orbán Viktor kormánya"

Európai fizetéseket, európai nyugdíjat, európai egészségügyet, európai béreket sürgetett a Demokratikus Koalíció, az MSZP és a Párbeszéd európai parlamenti (EP-) listavezetője szerdán Budapesten. Dobrev Klára közölte, erős Európát akar, amely minden magyarra tud vigyázni, akkor is, ha a kormánnyal szemben kell megvédenie őket.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×