eur:
392.15
usd:
366.32
bux:
67039.3
2024. április 26. péntek Ervin
Karl Nehammer osztrák kancellár nyilatkozik a sajtó képviselőinek az Oroszország elleni szankciók hatodik csomagjáról tartott kétnapos rendkívüli EU-csúcstalálkozó második napi ülése előtt Brüsszelben 2022. május 31-én.
Nyitókép: MTI/EPA/Stephanie Lecocq

Magyarországnak üzent az osztrák kancellár

A kancellár több okból is fontosnak tartja a szoros együttműködést.

Karl Nehammer osztrák kancellár szerint Magyarország fontos szomszédja és partnere Ausztriának, a kétoldalú kapcsolatok jók, és örömmel fogadja Orbán Viktor miniszterelnököt egy hét múlva Bécsben - derül ki a kancellári hivatal közleményből.

A nyilatkozat szerint az osztrák kormányfő különösen az illegális bevándorlás elleni küzdelem, valamint a nyugat-balkáni uniós perspektívák iránti elköteleződés szempontjából tartja fontosnak a szoros együttműködést Magyarországgal.

Nehammer úgy fogalmazott: "azért szükségesek az ilyen kétoldalú összefogások, mert az európai menekültügyi rendszer nem működik". A kancellár szerint az EU határainak "erős védelemre van végre szükségük", hogy így csökkentsék a menekültek Európába áramlását, és növelni tudják a biztonságot.

Twitter-oldalán a kancellár azt írta, hogy mindkét országot fokozottan érinti az illegális bevándorlás, amely ellen közösen szeretnének fellépni. Fogalmazása szerint "alig várja", hogy jövő héten Bécsben fogadhassa a magyar miniszterelnököt.

Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke csütörtökön jelentette be a kormányfő jövő heti bécsi utazását, melyen a fenti témák mellett a tervek szerint szó esik még az európai energiaválságról, az Ukrajnában zajló háborúról és az EU újjáépítési alapjáról is.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×