eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar
Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnöke felszólal az Európai Parlament plenáris ülésén Brüsszelben 2022. június 22-én.
Nyitókép: MTI/EPA/Olivier Hoslet

Brüsszel nagy gázüzletet köthet

Véglegesítheti az Azerbajdzsánnal kötendő gázüzletet az Európai Bizottság elnöke.

Ursula von der Leyen hétfőn Bakuban tárgyal a megállapodásról, amely alapján évente legalább 20 milliárd köbméter földgáz érkezhet az Európai Unióba a déli gázfolyón.

A megállapodás öt évre szólna. A cél az orosz gázfüggőség csökkentése, valamint az, hogy enyhítse a télen várható gázhiányt – írja a Euronews.

A Transz-anatóliai Gázvezeték (TANAP) az azeri Shah Deniz gázmezőt köti össze az európai piacra vezető gázvezetékekkel. A Kaszpi-tengeren található Shah Deniz gázmező több mint 1000 milliárd köbméternyi gázkészlettel rendelkezik.

Címlapról ajánljuk
Dohányosokat kérdeztek, érdekes dologok derültek ki

Dohányosokat kérdeztek, érdekes dologok derültek ki

A leszokási hajlandóságot nagyban befolyásolja, hogy mennyire érezzük távolinak a dohányzás negatív, illetve a leszokás pozitív következményeit – derül ki az ELTE PPK kutatóinak 1500 dohányost bevonó vizsgálatából.

Kiderült, hány magyar dolgozik külföldön – és az is, mivel lehetne őket hazacsábítani

A magyarok főképpen a külföldön elérhető magasabb fizetés, az itthoni bizonytalanabb, kiszámíthatatlanabb jövő, valamint a "klíma" miatt vándorolnak ki valamelyik nyugat-európai országba – ez derült ki az Egyensúly Intézet felméréséből, amelyből javaslatcsomag is készült az intézet és a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége összefogásából. Az InfoRádió Kozák Ákost és Gazsi Attilát kérdezte.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×