eur:
392.89
usd:
366.07
bux:
66129.26
2024. április 25. csütörtök Márk
Elon Musk, a Tesla Motors amerikai elektromosjármű-gyártó és a SpaceX amerikai űrkutatási magánvállalat vezérigazgatója nyilatkozik a sajtó képviselőinek a Tesla Gigafactory nevű gyárának építési területén a Berlin szomszédságában fekvő Grünheidében 2020. szeptember 3-án. A Tesla első európai gyára várhatóan 2021 júliusában kezdi meg a működését.
Nyitókép: MTI/EPA/Alexander Becher

Elon Musknak egyik vezérigazgatójától születtek ikergyermekei

Shivon Zilis, a gyerekek édesanyja Elon Musk mesterséges intelligenciával foglalkozó vállalatának, a Neuralinknek egyik vezetője.

A világ leggazdagabb emberének az ikrekkel együtt így már kilenc gyermeke van: öt első feleségétől, Justine Musktól született, kettő pedig a Grimes néven ismert énekesnővel, Claire Boucherrel való kapcsolatából született, írja a The Guardian.

Az ikrek létezésére a Business Insider cikke mutatott rá: bírósági dokumentumokra találtak rá, amelyben a szülők azt kérik, hogy a kicsik Musk nevét kapják vezetéknévként, de édesanyjuk vezetékneve is szerepelhessen az előtt nevükben.

Zilis a texasi Austinban adott életet tavaly novemberben az ikreknek, néhány héttel azelőtt, hogy a Boucherrel közös második Musk-gyermek béranyától megszületett volna.

A nő Kanadában született, a Yale-en tanult közgazdaságtant és pszichológiát, majd az IBM-nél és a Bloombert Betánál helyezkedett el. Nagy tehetségnek tartják mesterséges intelligencia területén.

A LinkedIn szerint Zilis a Neuralinknél, Musk neurotechnológiai cégénél üzemeltetési és speciális projektek igazgatójaként dolgozik. 2017 májusában került a céghez.

Elon Musk számos cég tulajdonosa, ezek közt van a Tesla, a SpaceX, a Neuralink, valamint az alagútépítő Boring Company is. A közelmúltban 44 milliárd dolláros ajánlatot tett a Twitterre - ha az üzlet megköttetik, Zilis fogja vezetni azt a LinkedIn szerint.

Musk a születési ráta növelése mellett érvelt a múltban,

arra utalva, hogy ha az emberek nem vállalnak több gyereket, a civilizáció összeomlik. Viccesen hozzátette azt is, hogy ő igazán megteszi a maga részét.

Áprilisban az egyik lánya bíróságon kérelmezte, hogy megszabadulhasson a Musk vezetéknévtől. Indoklása a következő volt: nem akar semmilyen módon vagy formában rokonságban állni a biológiai apjával.

Címlapról ajánljuk
Bóka János az Arénában: igazodás vagy újraegyesítés, ez az unió nagy kérdése

Bóka János az Arénában: igazodás vagy újraegyesítés, ez az unió nagy kérdése

Mi az Európai Uniót egy szerződéses alapokon nyugvó szabályrendszerre épülő együttműködésnek tekintjük, ebbe az állandó közös hitelfelvétel, a közös eladósodás, a fiskális föderalizmus nem fér bele – mondta Bóka János az InfoRádió Aréna című műsorában. Az európai uniós ügyekért felelős miniszter beszélt az EP-választás tétéjéről, az unió jövőjéről és az EU-tagság húszéves mérlegéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
Valóra vált Moszkva rémálma, újra megindultak a csúcsfegyverek Ukrajnába - Háborús híreink csütörtökön

Valóra vált Moszkva rémálma, újra megindultak a csúcsfegyverek Ukrajnába - Háborús híreink csütörtökön

Mostanra biztossá vált, hogy az Egyesült Államok a hivatalos fegyverszállítmányok megindulása előtt adott Ukrajnának az ATACMS közepes hatótávolságú ballisztikus rakétákból, az Egyesült Királyság pedig Paveway IV-es "okosbombákat" fog adni Kijevnek. Az orosz csapatok előretörése mindeközben rendületlenül tart, több falut is elfoglaltak egyetlen nap leforgása alatt. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfontosabb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 25. 18:44
×
×
×
×