eur:
392.51
usd:
367.59
bux:
67039.3
2024. április 26. péntek Ervin
Nyitókép: Facebok/Szijjártó Péter

Szijjártó Péter: zajlik az élet Európán kívül is

Az Ukrajnában zajló háború, annak következményei, valamint a brüsszeli szankciók miatt kevesebb figyelem jut rá, de "zajlik az élet Európában kívül is" - írta Facebook-oldalán a külgazdasági és külügyminiszter.

Szijjártó Péter bejegyzése szerint a nap folyamán telefonon egyeztetett Gebran Bassillal, a libanoni Szabad Hazafias Mozgalom elnökével és Hassoumi Massoudou nigeri külügyminiszterrel.

Gebran Basilnak gratulált ahhoz, hogy sikeresen lezajlott a választás Libanonban, és ahhoz is, hogy továbbra is az ő pártja alkotja a legnagyobb keresztény blokkot a bejrúti parlamentben. "Libanon stabilitása és biztonsága kiemelt fontosságú a közel-keleti béke szempontjából" - emelte ki Szijjártó Péter, hozzátéve: az ott élő keresztény közösség továbbra is számíthat Magyarország támogatására, akár a templomok, akár az iskolák felújításához.

Nigeri kollégájával, Hassoumi Massoudou miniszterrel a Száhel-övezet biztonságának fontosságáról tárgyaltak.

"Ha ott nem mennek jól a dolgok, akkor tömegesen indulnak meg a bevándorlók Európa irányába" - hangsúlyozta Szijjártó Péter.

"Magyarország elkötelezett aziránt, hogy segítsünk a biztonság megteremtésében és fenntartásában a térséget, a saját biztonságunk és nyugalmunk érdekében is" - szögezte le.

Szijjártó Péter kitért arra is, hogy a Maliba tervezett európai szerepvállalás ellehetetlenült, pedig abban a Magyar Honvédség is részt vett volna 80 katonával.

Ettől függetlenül Magyarország elkötelezettsége megmaradt, ezért nigeri kollégájával a térség biztonságához való hozzájárulás további lehetőségéről egyeztettek. Azt írta: a nigeri miniszter örült a felvetésnek, így a kormány döntését követően egyeztetik a részleteket.

Címlapról ajánljuk
Már az egészségügyi rendszereket is veszélyeztetik a kiberbűnözők

Már az egészségügyi rendszereket is veszélyeztetik a kiberbűnözők

A pénzügyi szektor sokkal jobban fel van készülve a különféle kibertámadásokra, mint az egészségügyi szolgáltatók – mondta az InfoRádióban Palicz Tamás egészségügyi kiberbiztonsági szakértő. Arról is beszélt, hogy az utóbbi időben előfordult, hogy bizonyos támadások után teljesen újra kellett szervezni egy-egy kórház vagy egyes estekben egy teljes régió működését.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×