eur:
390.26
usd:
364.24
bux:
0
2024. május 1. szerda Fülöp, Jakab
Nyitókép: Twitter

Elkészült az új rekorder üveghíd

A Guinness-rekordok könyve hivatalosan is megerősítette, hogy az észak-vietnami Bach Long gyalogoshíd a világ leghosszabb üveghídja. A turisztikai attrakció 632 méter hosszú, és 150 méter magasan húzódik két hegy között.

A Guinness-rekordok könyve hivatalosan is a világ leghosszabb üveghídjának nyilvánította a vietnami Bach Long (Fehér Sárkány) függőhidat, amelyet áprilisban nyitottak meg a nagy nyilvánosság előtt. Eddig a világ leghosszabb üveg gyalogoshídja címet egy 526 méteres, 2020-ban átadott függőhíd viselte a kínai Kuangtung tartományban – írja a CNN alapján a hirado.hu.

A Son La tartomány Moc Chau hegyvidéki régiójában, Vietnam északnyugati részén található látványosság két hegyet köt össze egy 150 méter mély völgy fölött.

A vietnami Fehér Sárkány-híd háromrétegű edzett üvegből készült, amelyet a Saint Gobain francia cég gyártott. Az építtetők szerint, ha egy üvegpanel egyik rétege el is törne, a másik két réteg még mindig képes lenne megtartani öt tonna súlyt. A híd elég erős ahhoz, hogy egyszerre közel 500 embert is tartózkodjon rajta. Teherbíró képességét úgy ellenőrizték, hogy teher- és személyautókkal hajtottak rá.

A Guinness-rekordok tisztviselői május 28-án hitelesítették a hidat, és átadták a hivatalos oklevelet a helyi tisztviselőknek.

Címlapról ajánljuk

Dobrev Klára a Ligetben: "fogd be a szádat, magyar dolgozó, mert különben kirúgunk, ezt üzeni Orbán Viktor kormánya"

Európai fizetéseket, európai nyugdíjat, európai egészségügyet, európai béreket sürgetett a Demokratikus Koalíció, az MSZP és a Párbeszéd európai parlamenti (EP-) listavezetője szerdán Budapesten. Dobrev Klára közölte, erős Európát akar, amely minden magyarra tud vigyázni, akkor is, ha a kormánnyal szemben kell megvédenie őket.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×