eur:
394.29
usd:
370.44
bux:
65674.41
2024. április 19. péntek Emma
Az Európai Tanács által közreadott képen Orbán Viktor miniszterelnök megérkezik az Európai Unió állam- és kormányfői rendkívüli csúcstalálkozójára, amelyet az orosz-ukrán válság ügyében tartanak Brüsszelben 2022. február 24-én.
Nyitókép: MTI/Európai Tanács

Orbán Viktor: továbbra is kaphat orosz olajat Magyarország, az uniós támadást visszavertük

Azok az országok, amelyek csövön keresztül kapják az olajat, a régi rend szerint folytathatják gazdálkodásukat - számolt be a legfontosabb eredményről a magyar miniszterelnök az Európai Tanács éjszakába nyúló ülésének legfontosabb döntéséről.

Éjfél után véget ért az Európai Tanács ülésének első napja, az uniós állam- és kormányfők tanácskozásáról pedig Orbán Viktor miniszterelnök rögvest videóüzenetet is küldött; "a legfontosabb hír, hogy megvédtük a rezsicsökkentést" - fogalmazott.

"Sikerült visszaverni az Európai Bizottság azon javaslatát, amely betiltotta volna az Oroszországból származó olaj használatát Magyarországon" - jelentette be.

Szerinte a világgazdasági válság szélén táncolva katasztrófa lett volna Magyarország számára, ha drágább olajjal kell működtetni a gazdaságot, "ez felért volna egy atombombával" - folytatta.

"Egy olyan megállapodást hoztunk tető alá, amely kimondja, hogy azok az országok, amelyek az olajat csövön keresztül kapják, továbbra is a régi feltételekkel folytathatják a gazdálkodásukat" - részletezte Orbán Viktor, aki szerint a leghajmeresztőbb ötletet sikerült kivédeni.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
Lefordultak az amerikai indexek

Lefordultak az amerikai indexek

Gazdasági információk tekintetében ma az amerikai lakáspiacról közölnek újabb adatot, ez a monetáris politikai kilátások szempontjából lehet érdekes. A héten eddig kedvezőtlenül alakulnak a részvénypiaci folyamatok, elsősorban az Izrael és Irán közötti konfliktus fokozódása nyomta rá a bélyegét a hangulatra, emellett továbbra is ott vannak a ragadós amerikai inflációval kapcsolatos aggályok, amelyek azt a narratívát erősítik, hogy akár hosszabb ideig maradhat a magas kamatszint. A magyar tőzsde ma esett, az európaiak viszont pluszban zártak. A tengerentúlon egyelőre esés látszik.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×