eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar
Koronavírus elleni vakcina a Sinovac kínai cég standján a Nemzetközi Szolgáltatáskereskedelmi Vásáron (CIFTIS) Pekingben 2020. szeptember 5-én.
Nyitókép: MTI/EPA/Vu Hong

Covid-tesztet öntenek Peking lakosságára

Az alacsony esetszám ellenére a kínai fővárosban a munka ünnepéhez kapcsolódó, április 30-tól május 4-ig tartó munkaszünet idején a város nagy részén további két körben tesztelik a lakosságot.

Pekingben tovább folytatódik a lakosság koronavírus-tesztelése, miután a város lakóinak zömét a múlt héten három körben tesztelték.

Az alacsony esetszám ellenére a kínai fővárosban a munka ünnepéhez kapcsolódó, április 30-tól május 4-ig tartó munkaszünet idején a város nagy részén további két körben tesztelik a lakosságot. A munkaszünet idején továbbá a városban található közösségi helyekre - egyebek mellett parkokba, üzletekbe és szállodákba -, valamint a tömegközlekedésre csak 48 órán belül készült, negatív vírusteszttel engednek embereket. A város vezetése erre az időszakra a helyszíni kiszolgálás felfüggesztését rendelte el a vendéglátóhelyeken, amelyek csak kiszállításra vehetnek fel rendeléseket.

A munkaszünetet követően pedig, május 5-től Peking lakóinak hetente egyszer kell teszteltetniük magukat. A közösségi helyekre - beleértve az irodaházakat és a tömegközlekedést -, hét napon belül készült, negatív vírusteszttel engedik majd az embereket, vagyis a legtöbb ember számára a munkába járáshoz is szükséges lesz a hetente végzett vírusteszt.

Április 25. és 30. között három körben végeztek nukleinsavas vírustesztet mintegy 21,8 millió emberen Pekingben. Április 22. és május 1. között a kínai fővárosban 350 helyi fertőzéses esetet regisztráltak. A fertőzéseket a koronavírus omikron variánsa okozta.

A városban vasárnap ismét használatba állították az eredetileg a 2003-as SARS-járvány idején kialakított Hsziaotangsan kórházat, amelyet 2020-ban üzemeltek be utoljára, a koronavírus-járvány legelső hullámának felbukkanásakor. A 2003-ban mindössze hat nap alatt elkészült létesítmény felújításon és bővítésen esett át, jelenleg 1200 ággyal rendelkezik. A kínai egészségügyi hatóságok vasárnapi jelentése szerint a kórházban 12, enyhe tünetekkel rendelkező Covid-pácienst látnak el. Egy szombati közlés szerint Pekingben további 4000 férőhely biztosítására alkalmas, ideiglenes kórház kialakításával készültek el.

Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×