eur:
393.76
usd:
367.89
bux:
66376.55
2024. április 24. szerda György
Olaf Scholz, német pénzügyminiszter integet az SPD rendkívüli online kongresszusán Berlinben 2021. május 9-én, miután pártja őt jelölte kancellárnak a szeptemberi szövetségi parlamenti választáson.
Nyitókép: MTI/EPA pool/Clemens Bilan

Orbán Viktor "kölcsönös tiszteleten alapuló együttműködést" javasol Németországnak

A magyar miniszterelnök megköszönte a német kancellárnak a választási győzelem utáni gratulációját.

Orbán Viktor levélben köszönte meg Olaf Scholz német kancellár gratulációját a választási győzelemhez; írásában a magyar miniszterelnök a két ország kapcsolatainak fejlesztését is szorgalmazta - tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke csütörtökön.

"Európa ma olyan kihívásokkal néz szembe, amelyek a korábbiaknál is fontosabbá teszik a tagállamok közötti, kölcsönös tiszteletre alapozott együttműködést" - fogalmazott Orbán Viktor.

A miniszterelnök biztosította a német kancellárt, hogy ennek szellemében készen áll a közös munkára, a Magyarország és Németország közötti kapcsolatok fejlesztését ugyanis stratégiai jelentőségű kérdésnek tekinti - ismertette a levél tartalmát Havasi Bertalan.

A német szövetségi kormány hivatalos holnapján korábban közzétett közlemény szerint Olaf Scholz gratulált a magyar parlamenti választáson elért újabb sikerhez, és sok szerencsét kívánt az elkövetkező feladatokhoz Orbán Viktornak.

Címlapról ajánljuk
Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

A platform jelenleg a legnépszerűbb a fiatalok körében, és amellett, hogy rengeteg időt töltenek el rajta, a megjelenő tartalmak jelentős befolyással vannak a felhasználókra politikailag is. A meghozott törvény arra kényszeríti a kínai vállalatot, hogy amerikai kézbe adja tengerentúli leányvállalatát, ám az államvezetés úgy is dönthet, hogy titkos technológiává nyilvánítja az algoritmust, így viszont 170 millió felhasználó maradhat hoppon.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×