eur:
393.96
usd:
369.63
bux:
65811.61
2024. április 23. kedd Béla
A Maxar Technologies által közreadott műholdfelvétel megsemmisült lakóépületekről a dél-ukrajnai Mariupolban 2022. március 22-én. Vlagyimir Putyin orosz elnök február 24-én rendelte el katonai művelet végrehajtását Ukrajnában.
Nyitókép: MTI/AP/Maxar Technologies

Mariupol: csecsen kézre került a Városháza – közölte Ramzan Kadirov

"A fiúk rádión jelentették, hogy felszabadították a mariupoli városházát és kitűzték rá a zászlónkat" – írta Csecsenföld vezetője.

Az orosz haderő oldalán harcoló csecsen csapatok kezére került a hetek óta ostromlott dél-ukrajnai Mariupol városháza, amelynek épületére kitűzték a zászlajukat is – közölte Ramzan Kadirov, Csecsenföld vezetőja Telegram-oldalán.

"A fiúk rádión jelentették, hogy felszabadították a mariupoli városházát és kitűzték rá a zászlónkat" – írta Kadirov, akit a Vedomosztyi című orosz gazdasági napilap idézett.

"Az életben maradt banditák nem akartak kockáztatni és elhagyták állásaikat, ahogy azt már megszokhatták, és menekülőre fogták" – tette hozzá bejegyzésében a csecsen vezető az ukrán kormányerőkre utalva.

Kadirov közölte azt is, hogy további csecsen alakulatok jelenleg több irányból haladnak a városban – mint fogalmazott – "megtisztítva azt az azovi szennytől". Kadirov ezzel az Azovi-tenger partján fekvő Mariupolt védő Azov ezredre utalt.

"Ha Isten is úgy akarja, Mariupolt hamarosan megtisztítjuk" – tette hozzá.

Kadirov közzétett egy telefonbeszélgetésről készült videofelvételt is, amely állítólag Adam Delimhanov orosz parlamenti képviselő és "a bátor" csecsen harcosok között készült.

Mariupolt már hetek óta ostromolják orosz alakulatok. Volodimir Zelenszkij ukrán elnök szerint a városban csaknem százezer ember maradt víz-, áram- és élelmiszer-ellátás nélkül.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.23. kedd, 18:00
Sz. Bíró Zoltán
történész, Oroszország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×