eur:
394.94
usd:
371.98
bux:
0
2024. április 17. szerda Rudolf
Szputnyik V koronavírus elleni vakcinák a Somogy Megyei Kaposi Mór Oktató Kórházban 2021. április 7-én.
Nyitókép: MTI/Varga György

A háború beleszólt a Szputnyik V WHO-s értékelésébe is

Elhalasztották az értékelést - nem büntetőintézkedés, csak nem tudnak Oroszországba utazni az Egészségügyi Világszervezet szakértői.

Az Egészségügyi Világszervezet az orosz–ukrán háború miatt elhalasztja a Szputnyik V nevű koronavírus elleni vakcina sürgősségi felhasználásra vonatkozó értékelését. A WHO arra hivatkozott, hogy az oroszországi látogatásuk az invázió miatt ellehetetlenült – írja a Portfolio.

Mariângela Simão, a WHO gyógyszerekhez és egészségügyi termékekhez való hozzáférésért felelős főigazgató-helyettese úgy nyilatkozott, hogy március 7-én kellett volna ellenőrzéseket végezniük Oroszországban, ám ezeket egy későbbi időpontra halasztották.

Oroszországban széles körben használják ezt a vakcinát és több mint 60 országban engedélyezték már a Szputnyik V oltóanyagot, valamint az Európai Gyógyszerügynökség (EMA) felülvizsgálata is folyamatban van.

A WHO illetékese arról is beszélt, hogy az utazás elhalasztása technikai okokkal is összefügg, így például azzal, hogy nem tudnak repülőjegy-foglalást intézni, problémák lehetnek a hitelkártyák elfogadásával.

A nemzetközi szervezet részéről ez nem egyfajta büntetőintézkedésként értékelhető, hanem technikailag lehetetlenült el a Szputnyik V vakcina további részletes értékelése.

Címlapról ajánljuk
Ijesztő méreteket ölt a szamárköhögéses esetek száma Csehországban

Ijesztő méreteket ölt a szamárköhögéses esetek száma Csehországban

Több mint 60 éve nem volt ennyi szamárköhögéses eset Csehországban, mint idén tavasszal. Az éve eleje óta még mindig terjedőben lévő betegség felkeltette az érdeklődést a védőoltás iránt, a cseh egészségügyi rendszer azonban nincs felkészülve ekkora keresletre. Az egészségügyi minisztérium azt ígéri, hogy a héten 100 ezer vakcinát szerez be külföldről, hogy megállítsa a betegség továbbterjedését.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.17. szerda, 18:00
Vágujhelyi Ferenc
a Nemzeti Adó- és Vámhivatal elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×