eur:
389.48
usd:
365.92
bux:
55376.1
2023. szeptember 24. vasárnap Gellért, Mercédesz
Barack Obama korábbi amerikai elnök (b) és felesége, Michelle Obama Joe Biden megválasztott amerikai elnök beiktatási ünnepségére érkezik a washingtoni Capitoliumhoz 2021. január 20-án. A 78 éves Biden az Egyesült Államok 46. elnöke lesz.
Nyitókép: MTI/AP pool/Patrick Semansky

Barack Obama és Kiriákosz Micotákisz is koronavírusos

A két politikus maga számolt be közösségi oldalán a történtekről. A görög miniszterelnök vasárnap még Isztambulban tárgyalt, találkozott a török elnökkel is.

Barack Obama demokrata párti amerikai politikus, volt elnök a Twitteren azt írta, néhány napja kaparást érzett a torkában, de ezen kívül jól érzi magát. Egy elvégzett koronavírus-teszt pozitív eredményt mutatott.

"Michelle és én is hálásak vagyunk, mert mindketten be vagyunk oltva, és az emlékeztető oltást is megkaptuk, és azért is, hogy ő tesztje negatív lett" - utalt a volt elnök a feleségére.

"Ez figyelmeztetés, hogy mindenki, aki eddig nem tette volna, vegye fel az oltást, még akkor is, ha az esetszámok csökkennek" - húzta alá üzenetében Obama, aki 2009 januárjától 2017 januárjáig töltötte be az Egyesült Államok elnökének tisztségét.

Elkapta a koronavírust Kiriákosz Micotákisz görög miniszterelnök is, a hírt ő maga jelentette be Instagramon hétfőn. Videóüzenetében a miniszterelnök hozzátette, hogy házikaranténba vonul, és otthonából folytatja munkáját.

Micotákisz vasárnap Isztambulban volt, ahol találkozott Recep Tayyip Erdogan török elnökkel is.

Törökországból nem érkezett jelentés arról, hogy bármelyik török politikus - aki tárgyalt a görög kormányfővel - megfertőződött volna koronavírussal.

Címlapról ajánljuk
Cápatámadás a Balatonban? – szakértők a mesterséges intelligencia különös világáról
aréna

Cápatámadás a Balatonban? – szakértők a mesterséges intelligencia különös világáról

A polgár akkor fogja a mesterséges intelligenciát befogadni, amikor nagyon jól körülhatárolt területeken életjobbító faktorként érzékeli – vélekedett a mesterséges intelligencia jövőbeni hasznosításáról Rab Árpád digitáliskultúra-szakértő, jövőkutató, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Információs Társadalom Kutatóintézetének tudományos főmunkatársa és Tilesch György nemzetközi mesterségesintelligencia-szakértő, a PHI Institute alapító elnöke, a Neumann Társaság MI-nagykövete az InfoRádió Aréna című műsorában, ahol szó esett az új technológia veszélyeiről, a korlátairól és a hasznairól is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2023.09.25. hétfő, 18:00
Szlávik János
főorvos, a Dél-pesti Centrumkórház infektológiai osztályának vezetője
Egyre feszültebb a viszony Ukrajna és fontos szövetségese között - Háborús híreink vasárnap

Egyre feszültebb a viszony Ukrajna és fontos szövetségese között - Háborús híreink vasárnap

Az Ukrajna által javasolt béketerv, valamint a fekete-tengeri gabona-egyezmény felélesztésére irányuló legújabb ENSZ-javaslatok "nem reálisak" - mondta Szergej Lavrov orosz külügyminiszter; Volodimir Zelenszkij közben szombaton lengyelországi látogatása során kitüntetéseket adott át két lengyel önkéntesnek, de nem találkozott hivatalos személyekkel a Kijev és Varsó között a gabonaimport miatt feszült viszony közepette. A fronton közben tovább folynak a harcok, Ukrajna arról számolt be, hogy áttörték az orosz védelmi vonalakat az ország déli részén fekvő Zaporizzsja térségében. Kilenc ember meghalt és 16 megsebesült, köztük két tábornok, az ukrán katonai hírszerzés vezetője szerint egy ukrán légicsapásban, amely Oroszország fekete-tengeri haditengerészeti parancsnokságát érte a Krímnél. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfontosabb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×