eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 19. péntek Emma
Barack Obama korábbi amerikai elnök (b) és felesége, Michelle Obama Joe Biden megválasztott amerikai elnök beiktatási ünnepségére érkezik a washingtoni Capitoliumhoz 2021. január 20-án. A 78 éves Biden az Egyesült Államok 46. elnöke lesz.
Nyitókép: MTI/AP pool/Patrick Semansky

Barack Obama és Kiriákosz Micotákisz is koronavírusos

A két politikus maga számolt be közösségi oldalán a történtekről. A görög miniszterelnök vasárnap még Isztambulban tárgyalt, találkozott a török elnökkel is.

Barack Obama demokrata párti amerikai politikus, volt elnök a Twitteren azt írta, néhány napja kaparást érzett a torkában, de ezen kívül jól érzi magát. Egy elvégzett koronavírus-teszt pozitív eredményt mutatott.

"Michelle és én is hálásak vagyunk, mert mindketten be vagyunk oltva, és az emlékeztető oltást is megkaptuk, és azért is, hogy ő tesztje negatív lett" - utalt a volt elnök a feleségére.

"Ez figyelmeztetés, hogy mindenki, aki eddig nem tette volna, vegye fel az oltást, még akkor is, ha az esetszámok csökkennek" - húzta alá üzenetében Obama, aki 2009 januárjától 2017 januárjáig töltötte be az Egyesült Államok elnökének tisztségét.

Elkapta a koronavírust Kiriákosz Micotákisz görög miniszterelnök is, a hírt ő maga jelentette be Instagramon hétfőn. Videóüzenetében a miniszterelnök hozzátette, hogy házikaranténba vonul, és otthonából folytatja munkáját.

Micotákisz vasárnap Isztambulban volt, ahol találkozott Recep Tayyip Erdogan török elnökkel is.

Törökországból nem érkezett jelentés arról, hogy bármelyik török politikus - aki tárgyalt a görög kormányfővel - megfertőződött volna koronavírussal.

Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×