INFORÁDIÓ
2022. május 18. szerda
Alexandra, Erik

andrás herceg

nemi erőszak

per

vád

II. Erzsébet brit uralkodó (k) családjával nézi a hivatalos születésnapja alkalmából tartott hagyományos lovas díszszemlét a Buckingham-palota erkélyéről Londonban 2019. június 8-án. A Trooping of the Colour elnevezésű katonai parádét 1748 óta mindig június második szombatján tartják. II. Erzsébet királynő, a világ legidősebb és leghosszabb ideje regnáló uralkodója 1926. április 21-én született. II. Erzsébet mellett unokája, Vilmos herceg (b2), Vilmos felesége, Katalin hercegnő (b5), gyermekeik, György herceg (b3), Sarolta hercegnő (b4), Lajos herceg (b6), fia, Károly herceg (b8), Károly felesége, Kamilla hercegnő (b7), lánya, Anna hercegnő (b9), fia, András herceg (b12), unokája, Harry herceg (b13) és Harry felesége, Meghan hercegnő (b14).

Áldozathibáztatással védekezne András herceg a nemi erőszak vádjával szemben?

Infostart

A yorki herceg azt sugallja, a valóságnak meg megfelelő emlékeket őriz vádlója, Virginia Giuffre a köztük történtekkel kapcsolatosan.

Bizalmas betegadatok kiadását akarja elérni András herceg jogi csapata: a Virginia Giuffre számára a terápiája alatt kiírt recepteket és terapeutája jegyzeteit is meg akarják szerezni a Sky News cikke szerint. A yorki herceg jogi csapata ki akarja kérdezni Giuffre pszichológusát, Judith Lightfootot az "állítólagos érzelmi és pszichológiai sérülésekről és károkról" is.

Arra kíváncsiak a pszichológussal folytatandó beszélgetés során, hogy lehetnek-e nem a valóságnak megfelelő emlékei a herceget beperlő nőnek, és feltételezett gyermekkori traumája és abúzusa kapcsán is fel akarnak tenni kérdéseket a szakembernek. A herceghez közel álló források szerint a jogászcsapatnak joga van arra, hogy vizsgálódjon a nő állításaival kapcsolatosan.

Ez mindennek az alja egy ügyvéd szerint

Charlotte Proudman ügyvéd szerint, aki a nőkkel szemben elkövetett erőszakra specializálódott, úgy tűnik, a herceg Virginia Giuffre betegadatainak segítségével próbálja hiteltelenné tenni a nő állításait.

"Ez nem más, mint áldozathibáztatás. Intim, legbelsőbb dolgaiba akarnak betekintést nyerni, amelyeket titoktartás kötelezettsége mellett mondott el valakinek.

Hogy mindezt ellene felhasználják és manipulálják, az káros és valószínűleg traumatizáló is.

A bántalmazás egy újabb fajtája, ezúttal a bíróságon keresztül" - mondja. Reméli, hogy a felperes ennek ellent mond: úgy fogalmazott, ez a taktika szánalmas, ennél nincs lejjebb.

A vádló ügyvédei is kértek már hasonló dokumentumot

A herceghez közel állók szerint ugyanakkor a perrel

Virginai Giuffre maga csinált közügyet mentális állapotából,

illetve felhozták azt is, hogy korábban a nő ügyvédei kértek bizonyítékot arra, hogy a herceg valóban olyan egészségi állapotban áll, amely lehetetlenné teszi számára, hogy izzadjon. András ezt 2019-ben állította azt követően, hogy Giuffre egy emléke szerint addig táncolt vele, amíg nem csorgott rajta a verejték.

A herceg ügyvédei a kérést zaklatónak minősítették és arra hivatkoztak, ez magán jellegű információ, de nem is léteznek ilyen dokumentumok.

Virginia Giuffre azért perel, mert Jeffrey Epstein 2001-ben és 2002-ben több alkalommal is szexuális kapcsolatra kényszerítette őt a herceggel. A nő 2001-ben 17 éves volt, és a floridai törvények szerint akkor még kiskorúnak számított. A yorki herceg, akitől megvonták a titulusait és katonai címeit, erősen tagadja a vádakat.

Az érvelés nem ismeretlen hasonló ügyekben

A hamis emlékek érvét az Epsteint segítő, nemrég elítélt Ghislaine Maxwell ügyében is használták: Proudman szerint a a feltételezett és megtalált elkövetők taktikája, hogy azt állítják, az áldozatok rosszul emlékeznek dolgokra.

A későbbre tervezett polgári per előtt Giuffre ügyvédei tanúvallomást kértek András korábbi asszisztensétől, Robert Olney-tól és egy Shukri Walker nevű nőtől, aki azt állítja, hogy látta a herceget egy fiatal lánnyal a londoni Tramp éjszakai klubban abban az időben, amikor a nő állítása szerint András bántalmazta őt Londonban, miután meglátogatták a Tramp nightclubot.

Nyitókép: MTI/EPA/Neil Hall
A címlapról ajánljuk

×
×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018