eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 5. vasárnap Adrián, Györgyi

Meghalt Betty White

Az Egyesült Államokban legendaként, ikonikus színésznőként számon tartott Betty White péntek reggel, a kaliforniai Carmelben lévő otthonában hunyt el. Csaknem 70 esztendeig tartó karrierrel dicsekedhetett.

Január 17-én töltötte volna be századik születésnapját, s erre az alkalomra Los Angelesben már meg is szervezték a nagyszabású műsort az amerikai televíziós és filmvilág sztárjainak részvételével.

A People magazinnak adott, december 28-án megjelent interjújában még így fogalmazott "nagyon szerencsés vagyok, hogy ilyen jó egészségnek örvendhetek, és ilyen jól érzem magam ebben a korban. Makacsul optimista vagyok, ezt a mamámtól örököltem, és ebben soha nem is változtam. Mindenben a pozitívumot látom" - fogalmazott.

Betty White Chicago egyik elővárosában született 1922. január 17-én. Szülei a nagy gazdasági világválság idején költöztek Los Angelesbe, ahol iskolai színi előadásokban szerepelt, az első iskolai színdarabot maga írta. A negyvenes években már rádiós showműsora volt, és 1949-ben megkapta első nagyobb televíziós szerepét is: nem színésznőként, hanem varieté műsorvezetőjeként. Hosszú pályáján rádiókban, televíziós műsorokban és mozifilmekben szerepelt, és több könyvet is írt. Magyarországon is ismert, az Öreglányok című, hét éven keresztül sugárzott szappanopera-sorozat egyik főszereplője volt.

Huszonegy alkalommal jelölték Emmy-díjra és ötször el is nyerte a kitüntetést.

Címlapról ajánljuk
Kiss László: „a szegény japán ember űrtávcsöve” egy világrekorder csúcsműszer

Kiss László: „a szegény japán ember űrtávcsöve” egy világrekorder csúcsműszer

A vadonatúj földi obszervatórium számos előnye közt az egyik, hogy ezerszer olcsóbb volt a James Webb űrteleszkópnál, és az sem elhanyagolható, hogy ha elromlik, oda lehet menni megjavítani - fogalmazott Kiss László csillagász, akadémikus az InfoRádióban, bemutatva a TAO-t. Megjegyezte: persze azt ne gondolja senki, hogy a kutatók az Atacamába fognak járni, távolról, az interneten, kamerákon megy szinte minden.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
Nagyon fontos területet veszíthetnek az ukránok, kiszivárgott Trump súlyos terve - Ukrajnai háborús híreink vasárnap

Nagyon fontos területet veszíthetnek az ukránok, kiszivárgott Trump súlyos terve - Ukrajnai háborús híreink vasárnap

Szombaton kiderült, hogy Donald Trump újbóli megválasztása esetén a NATO-tagállamokat arra kényszerítené, hogy védelmi kiadásaikat a GDP 3 százalékára emeljék, reagálva ezzel az Oroszország és Kína jelentette fenyegetésekre, miközben az Ukrajnának nyújtott támogatást nem számítaná bele ebbe a keretbe. Eközben a G7 országok vezetői tárgyalásokat folytatnak egy olyan javaslatról, amelynek értelmében Ukrajnának 50 milliárd dollár értékű segélyt nyújtanak, amit az Európában befagyasztott orosz vagyonból származó nyereségből finanszíroznának. Cikkünk folyamatosan frissül.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×