eur:
389.38
usd:
361.48
bux:
68391.22
2024. május 6. hétfő Frida, Ivett
Prison interior. Jail cells and shadows, dark background. 3d illustration
Nyitókép: Rawf8/Getty Images

Két év után végeztek ki embert Japánban, három halálraítéltet akasztottak fel

Egyikük hét rokonát ölte meg. Japánban 107 halálraítélt vár siralomházban.

Két év óta először hajtottak végre halálos ítéletet Japánban, három embert akasztottak föl – közölte a tokiói igazságügyi minisztérium.

Egyikük, egy 65 éves férfi, hét rokonát gyilkolta meg 2004-ben, a másik két elítélt, 54, illetve egy 44 éves férfiak, két-két alkalmazottjukat ölték meg egy játékteremben 2003-ban, két különálló bűnügyben.

Japánban jelenleg 107 halálra ítélt vár a kivégzésére a siralomházban.

Kihara Szeidzsi, a kormány kabinettitkár-helyettese újságíróknak nyilatkozva kijelentette: "Nem volna helyes eltörölni a halálbüntetést a jelen helyzetben, amikor a kegyetlen bűncselekmények száma nő az országban. Sok japán véleménye szerint a halálbüntetés elkerülhetetlen a legaljasabb bűncselekmények esetében".

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
Az Európai Bizottság meglépi azt Lengyelországgal, amit Magyarország is szeretne

Az Európai Bizottság meglépi azt Lengyelországgal, amit Magyarország is szeretne

Az Európai Bizottság hétfőn elindítja azt a folyamatot, amelynek célja, hogy hivatalosan is lezárja a Lengyelországgal a jogállamiság hiányosságokról szóló évek óta tartó vitát – közölte három, a tervet ismerő személy a Financial Times-szal. A tavalyi választásokat követően a Donald Tusk vezette EU-párti lengyel kormány februárban tervet terjesztett elő az igazságszolgáltatás függetlenségének helyreállítására, amelyet még a Jog és Igazságosság Párt által vezetett párt terjesztett elő.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×