eur:
389.57
usd:
361.72
bux:
68002.24
2024. május 6. hétfő Frida, Ivett
Euro rescue concept - bank note modified
Nyitókép: freie-kreation/Getty Images

Magyar gyorssegély a tájfun sújtotta Fülöp-szigeteknek

Húszmillió forint értékben.

Magyarország húszmillió forint gyorssegélyt küld a Fülöp-szigeteki tájfun miatt bajba került embereknek – közölte a külgazdasági és külügyminiszter a közösségi oldalán.

Szijjártó Péter a bejegyzésben emlékeztetett: az elmúlt napokban súlyos természeti katasztrófa érte a Fülöp-szigeteket. Tájfun söpört végig az országon, sokan meghaltak, "a brutális pusztítás" tízezreket tett hajléktalanná, és a katasztrófa sújtotta településeken nincs áramszolgáltatás, nem működik az infrastruktúra sem.

Alig pár nappal karácsony előtt emberek százezrei szembesülnek rettenetes nehézségekkel – hangsúlyozta a tárcavezető. Hozzátette: annak érdekében, hogy könnyítsen terheiken, Magyarország gyorssegélyt küld a bajba került embereknek.

Szijjártó Péter tájékoztatása szerint Magyarország ötmillió forintot biztosít a Fülöp-szigeteki Karitásznak arra, hogy a nehéz helyzetbe került családoknak élelmiszercsomagokat állítsanak össze, és 15 millió forintot küld a katolikus érsekségnek Cebu szigetére, hogy helyre tudják állítani megrongálódott templomaikat.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×