eur:
392.33
usd:
365.63
bux:
66817.98
2024. április 26. péntek Ervin
Medical worker wearing personal protective equipment doing corona virus swab on female patient - Covid19 test and health care concept
Nyitókép: Alessandro Biascioli/Getty Images

Olaszországba január végéig csak teszttel lehet belépni

Minden uniós tagállamból érkező számára kötelezővé tették a tesztelést.

Oltottságtól függetlenül, az összes EU-s tagállamból, így a Magyarországról érkezőknek is kötelezővé válik a negatív teszteredmény felmutatása az Olaszországba történő belépéshez december 16-tól - rendelkezett a római egészségügyi miniszter.

Roberto Speranza tárcavezető közlése szerint december 16-tól január 31-ig az Európai Unió országaiból érkezők kizárólag negatív tesztelési eredménnyel léphetnek be Olaszországba.

Azoknak, akik legalább egy adag oltással rendelkeznek, az érkezés előtti 48 órában készült PCR-tesztet, vagy a belépés előtti 24 órában végzett antigén gyorstesztet kell felmutatniuk, negatív eredménnyel.

Az oltás nélküliekre, a negatív teszteredményen túl, ötnapos karantén-kötelezettség is vonatkozik az Olaszországba történt belépést követően.

Ezek az intézkedések eddig csak az Európai Unión kívülről érkezőkre voltak érvényesek.

A római kormány március 31-ig meghosszabbította az egészségügyi vészhelyzetet, amelyet először 2020. január végén vezettek be.

Szerdától kötelező az emlékeztető oltás felvétele az oktatásban, az egészségügyben és a rendfenntartásban dolgozók számára.

A kedd esti adatok szerint az utóbbi huszonnégy órában végzett több mint 776 ezer teszten több mint húszezer új beteget szűrtek ki. Egy nap alatt 120 beteg halt meg, ami a hétfői kétszerese, és a legmagasabb halálozási szám május 28. óta.

Az aktív betegek száma kedd estig megközelítette a 300 ezret, kórházban több mint hétezren vannak, intenzív osztályon 863 beteget kezelnek.

A járvány kezdete óta 5,2 millióan betegedtek meg Covid-19-ben, a halottak száma túllépte a 135 ezret.

Címlapról ajánljuk

Titokzatos nagy vásárlás előtt az OTP

Az OTP Bank tavaly minden korábbi eredményét felülmúlta, a megkezdett építkezést és terjeszkedést a következő években is folytatja - mondta pénteken Budapesten, a társaság éves közgyűlésén az OTP Bank elnök-vezérigazgatója.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
Gigantikus amerikai fegyvercsomag készül Ukrajnának, hátrébb vonják az Abrams tankokat a frontról – Háborús híreink pénteken

Gigantikus amerikai fegyvercsomag készül Ukrajnának, hátrébb vonják az Abrams tankokat a frontról – Háborús híreink pénteken

A Politico értesülései szerint az Egyesült Államok pénteken egy 6 milliárd dolláros fegyvercsomagot jelenthet be Ukrajnának a nemrég elfogadott 60,8 milliárd dolláros keretből. A csomag tartalmaz majd Patriot légvédelmi rakétákat, tüzérségi lőszert, drónokat, drón elleni fegyvereket, illetve levegő-levegő rakétákat vadászgépekhez. Az AP két amerikai forrásra hivatkozva arról ír, hogy az ukránok hátrébb vonták a frontvonalról az amerikai Abrams tankokat, mivel az orosz drónok könnyen észreveszik és megtámadják őket.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×