eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria
One of the very last big cruisers allowed to pass through Giudecca Canal near the ancient town of Venice. From 2015 this will not be allowed any more for environmental reasons.
Nyitókép: Rosmarie Wirz/Getty Images

Velence kártalanítja a kitiltott hajótársaságokat

Közel 58 millió eurót oszt szét az észak-olaszországi város, amelyből a teherhajók- és a terminálüzemeltetők is kapnak.

Mintegy 57,5 millió eurót oszt szét Olaszország azok között a hajótársaságok között, akiket hátrányosan érintett a legnagyobb hajókra vonatkozó tilalom. A teherhajók- és a terminálüzemeltető szintén 30 millió eurós, illetve 27,5 millió eurós kártérítést kapnak – idézi a Napi.hu a Travel Pulse cikkét.

Az olasz kormány még nyáron döntött arról, hogy kitiltja a tengerjáró hajókat a velencei lagúnából, hogy megvédje a térség ökoszisztémáját, kulturális örökségét. A lépéssel többévnyi tétovázásra tettek pontot, a lakosok és a kulturális intézmények követeléseit a turizmus érdekei elé helyezve.

Az olasz kormány azt követően hozta meg a döntést, hogy az UNESCO kilátásba helyezte, veszélyeztetett világörökségi helyszínné nyilvánítja Velencét illetékes testülete júliusi tanácskozásán.

A tilalom augusztus elsején lép életbe, és a több mint 25 ezer tonnás hajókra érvényes, amelyek nem hajózhatnak be a Szent Márk térhez vezető Giudecca-csatornába.

Címlapról ajánljuk
Bizonytalan jövő: veszélybe kerülhetnek a tokaji és a villányi szőlőültetvények is

Bizonytalan jövő: veszélybe kerülhetnek a tokaji és a villányi szőlőültetvények is

Sokkal több a megműveletlen hazai szőlőterület, mint a korábbi években. A probléma mára a nagy hagyományokkal és presztízzsel rendelkező borvidékeket is elérte. Az Agrárszektor főszerkesztője azt mondta az InfoRádióban, hogy folyamatosan romlik a munkaerő minősége is, miközben egyre több gazdaság veszteséges, így valószínűleg nehéz évek várnak a magyar borágazatra.

Meglepő eredményei lettek a nagy légkonditesztnek

A Tudatos Vásárlók Egyesülete nemzetközi együttműködésben 57, Magyarországon is megvásárolható klímaberendezést tesztelt. Az eredményekről Dénes Júlia, az egyesület munkatársa beszélt az InfoRádióban.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 28. 15:46
×
×
×
×