eur:
394.51
usd:
370.6
bux:
0
2024. április 23. kedd Béla
Karl Nehammer, az előrehozott parlamenti választásokon győztes Osztrák Néppárt (ÖVP) főtitkára sajtóértekezletet tart Bécsben 2019. október 1-jén. A plakát feliratának jelentése: az új néppárt.
Nyitókép: MTI/AP/Ronald Zak

Nagy kedvezménnyel áll elő Ausztria - oltottaknak

Megkezdődik a szigorú zárás feloldása. Munkába állt az új osztrák kancellár.

A hétvégén megszűnik Ausztriában az országos zárlat mindazoknak, akik oltottak vagy már átestek a koronavírus-fertőzésen – írja a Portfolio.

Az új osztrák kancellár, Karl Nehammer szerdán regionális vezetőkkel találkozik, hogy a tanácskozásuk tanulságai alapján trenddé alakíthassák a csökkenni látszó esetszámokat.

A múlt hónapban elrendelt zárásnak is köszönhetően egyébként az 1,1 százalékos aktív fertőzöttarány felére csökkent rövid időn belül, az intenzív osztályok leterheltsége viszont rekordszinten van.

Ausztria hétfőn beiktatott kancellárja elmondta, hogy bizonyos korlátozások továbbra is fennmaradhatnak a szállodák és éttermek esetében, és a regionális vezetőknek lehetőségük van szigorúbb helyi intézkedések bevezetésére.

Bécsben is újra hozzáférhetők hétfőtől a szolgáltatások a beoltottak számára,

néhány helyen azonban a nyitásra egy hetet várni kell, részben az omikron variáns körüli bizonytalanság miatt, amely Franciaországban újabb szigorításhoz vezet most.

Ausztriában februártól kötelezővé válhat a védőoltás, pénzbírság várhat az ellenszegülőkre.

"Ha készek elfogadni a tudományos eredményeket, beoltatni magukat és megvédeni másokat, akkor visszanyerik a szabadságukat" - mondta Nehammer.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.23. kedd, 18:00
Sz. Bíró Zoltán
történész, Oroszország-szakértő
Mire lehet ma számítani a tőzsdéken?

Mire lehet ma számítani a tőzsdéken?

Hangulatjavulással indult a hét a tőzsdéken, tegnap világszerte felpattantak a tőzsdék a korábbi hetekben tapasztalt esés után. A momentum látszólag a mai nap is kitarthat, hiszen Ázsiában is nagyrészt emelkedtek a vezető részvényindex és a határidős indexek állása alapján Európában is pozitív nyitás jöhet. Közben felpörögnek az események mind makrogazdasági, mind gyorsjelentési fronton: itthon az MNB kamatdöntést tart, és a nap folyamán sorban fognak érkezni a BMI adatok Európában és az Egyesült Államokból; a tengerentúl ma olyan nagyvállalatok jelentenek, mint a Tesla, a PepsiCo, vagy a Philip Morris.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×