eur:
394.05
usd:
365.7
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta
Nyitókép: Facebook/Varga Mihály

Varga Mihály: magyar győzelem Párizsban

Döntés született a globális minimumadóról szóló nemzetközi tárgyalásokon, erről számolt be a pénzügyminiszter.

Mint mondta, sikerült elérni a magyar érdekek érvényesülését, mert korábban világossá tették: csak olyan globális minimumadót tudnak elfogadni, ami nem jelent adóemelést, nem veszélyezteti a magyar gazdaság versenyelőnyét és lehetővé teszi a magyar emberek munkahelyének megvédését. Varga Mihály szerint a több mint 100 szövegmódosítási javaslat két és fél év kitartó munkájának eredményét hozta meg.

Az egyik magyar győzelem az, hogy

a társasági adó kulcsa nem fog változni, továbbra is marad 9 százalék marad,

ez egyébként a legkisebb az EU-ban. Emellett a valós gazdasági tevékenységet sem kell megadóztatni, a vállalati vagyon és vállalati munkabér-kifizetések egy speciális számítási móddal levonhatóak lesznek az adó mértékéből.

"Azok a cégek, amelyek nem fiktív, hanem tényleges vagyon- és munkabérkifizetéssel járó tevékenységet folytatnak, ezt a kedvezményt tudják igénybe venni."

Lesz egy tíz év hosszú kedvezményes időszak,

ezalatt az adónak egy speciális mértéke lesz érvényben, és csak csökkentettebb adóbevallással, csökkentett adóbeszámítással lesz kiszámolva - tette hozzá.

A globális adót egy célzott megoldással szedheti be Magyarország - erről további részleteket nem árult el Varga Mihály. Azt viszont kijelentette: jól tette Magyarország, hogy határozottan képviselte az érdekeit, mert így egy olyan megállapodás jött létre, amelyhez jó szívvel tudnak csatlakozni.

Címlapról ajánljuk

Teljes a patthelyzet a bécsi repülőtéren

Hiába a 36 órás sztrájk, megszakadtak a tárgyalások a szakszervezetek és az Austrian Airlines osztrák légitársaság között. A dolgozók a Lufthansa leányvállalatánál ugyanolyan béreket követelnek, mint az anyacégnél, ahol egyébként a közelmúltban zárult egy sikeres munkabeszüntetés.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×