eur:
393.77
usd:
365.37
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta
Kim Dzsong Un elsőszámú észak-koreai vezető, a Koreai Munkapárt első titkára beszél a párt központi biztosságának ülésén Phenjanban 2020. augusztus 19-én. Észak-Korea új ötéves tervet készül elfogadni a kormányzó Koreai Munkapárt januári kongresszusán. Legutóbb ilyen kongresszust négy éve tartottak.
Nyitókép: MTI/EPA/KCNA

Észak-Korea már felveszi a telefont Délnek

Észak-Korea hétfőn visszaállítja a Phenjan és Szöul közötti forródrótot.

Észak-Korea hétfőn visszaállítja a Phenjan és Szöul közötti forródrótot - jelentette a KCNA észak-koreai állami hírügynökség, nem sokkal később pedig Szöul bejelentette, hogy az összeköttetés valóban helyreállt.

Phenjan egyúttal sürgette Szöult, tegyen meg mindent a Korea-közi kapcsolatok javításáért, Kim Dzsong Un észak-koreai vezető pedig felszólította Dél-Koreát, hagyjon fel az "állítólagos észak-koreai katonai provokációról szóló képzelgéseivel".

A nap folyamán a dél-koreai országegyesítési minisztérium a forródrót helyreállításáról adott hírt, és a tárca részéről reményüket fejezték ki a két ország közti egyeztetések mihamarabbi újraindulását illetően is.

Kim Dzsong Un a múlt héten jelentette be, hogy kormánya kész a forródrót visszaállítására, amelyet a két szomszédos állam hosszú, 13 hónapos szünet után júliusban állított helyre. Nem sokkal később azonban a phenjani vezetés ismét bontotta a rendszeres kapcsolattartást biztosító összeköttetést tiltakozásul az amerikai-dél-koreai hadgyakorlatok miatt.

Szöul ezzel szemben többször aggodalmát fejezte ki az észak-koreai rakétakísérletekkel kapcsolatban.

Címlapról ajánljuk
„Ne bántsuk már tanulással a gyereket” – pszichológus a tavaszi szünetről

„Ne bántsuk már tanulással a gyereket” – pszichológus a tavaszi szünetről

Játék a szabadban, sok mozgás, esténként társasjáték, ébredés csörgőóra nélkül, nyugodt reggelik és lazább időbeosztás – ezt javasolja a szülőknek a tavaszi szünet idejére a gyermekpszichológus. Gyarmati Éva szerint a tananyag pótlásának nem ez az ideje, a tankönyvek csak a szünet utolsó délutánján kerüljenek elő.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. március 29. 09:45
2024. március 29. 09:00
×
×
×
×