eur:
394.37
usd:
370.04
bux:
65045.06
2024. április 19. péntek Emma
Az asszisztens felírja az orosz Szputnyik V koronavírus elleni vakcinák második adagjainak felhasználási időpontját a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kórházak és Egyetemi Oktatókórház Nyírbátori Szakrendelőjében kialakított oltóponton 2021. április 26-án.
Nyitókép: MTI/Balázs Attila

Daganatos betegeknek is ajánlják a Szputnyik-V-t

Műtét előtt és kezelés közben is be lehet adni a védőoltást az orosz hatóságok szerint.

Korlátozás nélkül olthatók Szputnyik V vakcinával a daganatos betegségben szenvedő, gyógykezelésen átesett betegek - közölte szombaton legfrissebb ajánlásában az orosz egészségügyi minisztérium.

Az oltás alkalmazható függetlenül attól, hogy milyen daganatos betegségben szenved, és annak milyen stádiumában van a páciens. Tervbe vett műtét előtt legalább tizennégy nappal kell beadni a moszkvai Gamaleja intézet által kifejlesztett oltást.

Az Interfax hírügynökség által idézett minisztériumi ajánlás szerint nincs korlátozás olyan onkológiai betegek esetében sem, akik hosszú ideje vesznek részt ciklikus kezelésben, a többi között gyógyszeres, például hormonális terápián estek át, és nem jelentkeztek náluk a hematológiai toxicitás tünetei.

A tárca azt javasolja, hogy az onkohematológiai betegeket a gyógykezelés előtt oltsák be, illetve a gyógykezelés közben is abban az esetben, ha stabilizálódott a limfocitaszámuk.

A moszkvai járványügyi válságtörzs szombati tájékoztatása szerint Oroszországban az elmúlt 24 órában 799 ember halt bele a koronavírus okozta Covid-19 betegség szövődményeibe. Ugyanennyi, rekordszámú halálesetet jelentettek július 16-án is. Az elmúlt napban 23 947 új fertőzöttet regisztráltak, ami ötszázalékos csökkenés a múlt héten mért napi átlaghoz képest. Egyes orosz illetékesek ebből arra következtetnek, hogy a járványhullám most tetőzik Oroszországban, különösen Moszkvában.

A járvány kezdete óta a 144 milliós Oroszországban közel 6,1 millió ember esett át koronavírus-fertőzésen, és 153 095-en haltak meg.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

Címlapról ajánljuk

Orbán Viktor: eljött az idő, hogy Budapest után Brüsszelben is megmentsük a szabadságot

"Amíg nemzeti kormány lesz, Magyarország nem lép be az ukrajnai háborúba senkinek az oldalán" - jelentette ki a Fidesz EP-kampánynyitó rendezvényén pénteken Orbán Viktor pártelnök. "No migration, no gender, no war" - adta ki a hármas jelszót.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
Hogyan és melyik AI-projektbe vágj bele? Erről lesz szó egy teljes napon át!

Hogyan és melyik AI-projektbe vágj bele? Erről lesz szó egy teljes napon át!

Milyen változásokat hoz az AI az üzlet számára az egyes szektorokban és területeken, és hogyan vágjunk bele az AI-projektekbe?  Egy teljes konferencianapon keresztül ezzal foglalkozunk az AI in Business c. rendezvényünkön április 23-án. Mellébeszélés helyett üzleti stratégiákat, valós megoldásokat és use case-eket mutatnak be a témát ismerő tanácsadók, IT-beszállítók, és azok a nagyvállalati vezetők, akik már aktívan keresik vagy már meg is találták az AI-ban rejlő üzleti lehetőségeket. 7 szekció, több mint 40 előadó egy helyen!

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×