eur:
368.85
usd:
345.15
bux:
48386.10
2023. június 7. szerda Róbert
Nyitókép: Tom van Oossanen

Láványos videó: óriási jachtot vontattak át apró holland falvakon

Lenyűgöző videókat készítettek Hollandiában, ahol a Viva nevű hajót keskeny csatornákon át szállították a Feadship hajógyárból Goudán és Rotterdamon keresztül az Északi-tenger felé.

A 94 méter hosszú és 13,6 méter széles szuperjacht út közben olyan apró falvakon haladt át, ahol 27 méteres magasságával az épületek fölé magasodott. A hidakat fel kellett nyitni előtte, és volt, ahol mindössze 14 méter széles helyen kellett átvezetni a hajót, amelyet kissé megemeltek, mert a csatorna mélysége néhol nem volt elegendő – írja az Origo.

Hollandiában nem szokatlan, hogy nagy hajók haladnak el a csatornákon, de ezen az útvonalon ez volt mindössze a negyedik, amelynek hossza a 90 métert is meghaladta.

A Viva környezetbarát, hibrid meghajtású hajó, saját hulladékfeldolgozó rendszerrel és hővisszanyerő berendezéssel.

Címlapról ajánljuk
AKTUÁLIS
VIDEÓ
HEC Paris: az EU létkérdése a magyar soros elnökség elhalasztása

HEC Paris: az EU létkérdése a magyar soros elnökség elhalasztása

Egyre hevesebb vita bontakozik ki arról az Európai Unión belül, hogy Magyarország ne láthassa el az Európai Unió Tanácsának soros elnökségét 2024 második félévében. Az uniós ügyekben befolyásos HEC Paris egyetem professzora, Alberto Alemanno beszámolója szerint egy erős, Németországot is magában foglaló tömb támogatja a jogállamisági fellépés kibővítését az elnökség elhalasztásával kapcsolatban. Viszont szerinte nem arról van szó, hogy szankcionálni kellene a magyar kormányt, hanem hogy az EU működését kell megvédeni a kizárással.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×