eur:
388.8
usd:
359.28
bux:
66263.18
2024. február 23. péntek Alfréd
A moszkvai Babuskinszkij kerületi bíróság sajtószolgálata által közreadott képen Alekszej Navalnij orosz ellenzéki vezető (b) egy üvegezett fülkében áll perének tárgyalásán 2021. február 5-én. Navalnijt ezúttal egy világháborús veterán becsületét sértő rágalmazás címén állítják bíróság elé. Az ellenzéki politkust Németországból való januári hazatérése után azonnal letartóztatták, majd a felfüggesztett börtönbüntetése feltételeinek megsértése címén február 2-án letöltendő szabadságvesztésre ítélték.
Nyitókép: MTI/EPA/Babuskinszkij kerületi bíróság

Washington "figyelmeztet" arra az esetre, ha Navalnij meghal a börtönben

Az amerikai kormányzat figyelmeztette Oroszországot, következményei lesznek, ha az ellenzéki politikus meghal a börtönben – mondta vasárnap a CNN hírtelevízió műsorában Joe Biden amerikai elnök nemzetbiztonsági tanácsadója.

„Közöltük az orosz kormánnyal, hogy felelősséget visel azért, ami Navalnij úrral történik bebörtönzése alatt, és a nemzetek közössége őket vonja felelősségre – fogalmazott Sullivan, aki a részletek ismertetése nélkül annyit mondott, hogy egy sor, különböző költségvonzatú intézkedést fontolgat az amerikai kormányzat arra az esetre, ha a bebörtönzött Navalnij meghalna.

A 24.hu felidézi: a német külügyminiszter vasárnap úgy fogalmazott: sürgősen gondoskodni kell Alekszej Navalnij bebörtönzött orosz ellenzéki politikus megfelelő orvosi ellátásról. Heiko Maas a Bild című lap hétfői számához készített összeállításban – az előzetesen ismertetett részletek szerint – kiemelte, hogy a német kormányban nagy aggodalommal tapasztalják, hogy Navalnij állapota egyre romlik, és úgy vélik, haladéktalanul biztosítani kell a megfelelő egészségügyi ellátáshoz fűződő joga érvényesülését.

Ugyancsak vasárnap a francia diplomácia vezetője is jelezte, hogy az EU pontosan követi a korrupcióellenes küzdelméről ismert orosz politikus állapotának alakulását.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.02.26. hétfő, 18:00
Csizmadia Ervin
a Méltányosság Politikaelemző Központ igazgatója
Csúcsközelben az amerikai tőzsdék

Csúcsközelben az amerikai tőzsdék

Komoly emelkedéssel és új csúcsokkal zárult a csütörtöki kereskedés az Egyesült Államok tőzsdéin, miután az Nvidia a várakozásokat messze felülmúló negyedéves számokat közölt (megint), köszönhetően az AI-chipjei iránti keresletnek. Nem volt azonban ennyire pozitív a kép az Ázsiában, ahol leginkább vegyes mozgásokat lehetett látni, a japán piac zárva tartott. Európában is hasonló látszott a kereskedés első szakaszában, viszont délutánra elkezdett javulni a hangulat, és az amerikai piacokon is tovább folytatódik az emelkedés, a vezető indexek pedig új csúcsot döntöttek.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×