eur:
393.89
usd:
365.1
bux:
65384.6
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna
A moszkvai Babuskinszkij kerületi bíróság sajtószolgálata által közreadott képen Alekszej Navalnij orosz ellenzéki vezető (b) egy üvegezett fülkében áll perének tárgyalásán 2021. február 5-én. Navalnijt ezúttal egy világháborús veterán becsületét sértő rágalmazás címén állítják bíróság elé. Az ellenzéki politkust Németországból való januári hazatérése után azonnal letartóztatták, majd a felfüggesztett börtönbüntetése feltételeinek megsértése címén február 2-án letöltendő szabadságvesztésre ítélték.
Nyitókép: MTI/EPA/Babuskinszkij kerületi bíróság

Washington "figyelmeztet" arra az esetre, ha Navalnij meghal a börtönben

Az amerikai kormányzat figyelmeztette Oroszországot, következményei lesznek, ha az ellenzéki politikus meghal a börtönben – mondta vasárnap a CNN hírtelevízió műsorában Joe Biden amerikai elnök nemzetbiztonsági tanácsadója.

„Közöltük az orosz kormánnyal, hogy felelősséget visel azért, ami Navalnij úrral történik bebörtönzése alatt, és a nemzetek közössége őket vonja felelősségre – fogalmazott Sullivan, aki a részletek ismertetése nélkül annyit mondott, hogy egy sor, különböző költségvonzatú intézkedést fontolgat az amerikai kormányzat arra az esetre, ha a bebörtönzött Navalnij meghalna.

A 24.hu felidézi: a német külügyminiszter vasárnap úgy fogalmazott: sürgősen gondoskodni kell Alekszej Navalnij bebörtönzött orosz ellenzéki politikus megfelelő orvosi ellátásról. Heiko Maas a Bild című lap hétfői számához készített összeállításban – az előzetesen ismertetett részletek szerint – kiemelte, hogy a német kormányban nagy aggodalommal tapasztalják, hogy Navalnij állapota egyre romlik, és úgy vélik, haladéktalanul biztosítani kell a megfelelő egészségügyi ellátáshoz fűződő joga érvényesülését.

Ugyancsak vasárnap a francia diplomácia vezetője is jelezte, hogy az EU pontosan követi a korrupcióellenes küzdelméről ismert orosz politikus állapotának alakulását.

Címlapról ajánljuk

Teljes a patthelyzet a bécsi repülőtéren

Hiába a 36 órás sztrájk, megszakadtak a tárgyalások a szakszervezetek és az Austrian Airlines osztrák légitársaság között. A dolgozók a Lufthansa leányvállalatánál ugyanolyan béreket követelnek, mint az anyacégnél, ahol egyébként a közelmúltban zárult egy sikeres munkabeszüntetés.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
Durvul a nyilatkozatháború a moszkvai merénylet körül, újfajta bombát vethetett be Oroszország – Háborús híreink csütörtökön

Durvul a nyilatkozatháború a moszkvai merénylet körül, újfajta bombát vethetett be Oroszország – Háborús híreink csütörtökön

Marija Zaharova, az orosz külügyminisztérium szóvivője azt mondta, az Iszlám Államnak nem voltak meg a képességei egy a krasznogarszkihoz hasonló terrortámadás kivitelezésére, és Ukrajnára és a Nyugatra igyekezett terelni a gyanút. Kirilo Budanov, az ukrán katonai hírszerzés feje úgy nyilatkozott, Oroszországnak legkésőbb február közepe óta tudomása volt a készülő támadásról, ennek ellenére nem tettek semmit. A harkivi rendőrség vezetője szerint Oroszország egy új típusú irányított bombát vethetett be a városban szerdán, az UMPB D-30-at.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×