eur:
393.12
usd:
367.3
bux:
65939.26
2024. április 24. szerda György
Egy orvost beoltanak az indiai Covishield koronavírus elleni vakcinával a Novák Endre Kárpátaljai Megyei Klinikai Kórházban, Ungváron 2021. március 11-én. Ezen a napon a kórház kilencven orvosa kapott védőoltást. Egyelőre egyfajta oltóanyag van Ukrajnában, az AstraZeneca licence alapján Indiában Covishield néven gyártott vakcina.
Nyitókép: Egy orvost beoltanak az indiai Covishield koronavírus elleni vakcinával a Novák Endre Kárpátaljai Megyei Klinikai Kórházban, Ungváron 2021. március 11-én. Ezen a napon a kórház kilencven orvosa kapott védőoltást. MTI/Nemes János

Koronavírus - Nem lassul a fertőzés terjedése továbbra sem, tele a kórházak Ukrajnában

Ukrajnában továbbra sem lassul a koronavírus-fertőzés terjedése, vasárnapra is csaknem 12 ezer új beteget regisztráltak egy nap alatt, megint nagyon sokan, több mint ötezren kerültek kórházba, és a járvány kezdete óta elhunytak száma már megközelítette a 32 ezret.

A hivatalosan közölt adatok alapján szombaton 11 932 új esettel 1 644 063-ra nőtt az azonosított fertőzöttek száma. Ez ugyan csaknem 5,5 ezerrel kevesebb a megelőző napinál, de ennek minden bizonnyal az az oka, hogy hétvégenként általában kevesebben fordulnak orvoshoz és kevesebb tesztet végeznek.

Az elhunytak száma 203-mal 31 954-re nőtt. Eddig 1 300 625-en gyógyultak meg, az aktív betegek száma viszont több mint nyolcezerrel 311 484-ra emelkedett.

Kórházba az elmúlt napban is kimagaslóan sok, 5052 koronavírusos, illetve fertőzésgyanús beteg került, a megelőző napon is számuk meghaladta a 4700-at.

A legtöbb új beteget, 1150-et ezúttal a kelet-ukrajnai Harkiv megyéből jelentették.

A híradások beszámoltak arról, hogy az ország legfertőzöttebb területének számító fővárosban, Kijevben egy kórház előtt szombaton több mint húsz mentőautó torlódott fel olyan koronavírusos betegekkel, akik oxigéntámogatásra szorulnak. Az UNIAN jelentése szerint a kórtermekben már minden ágy foglalt volt, a betegek számára az étkezőben állítottak fel pótágyakat.

Vitalij Klicsko kijevi polgármester tájékoztatása szerint szombaton több mint ötszáz koronavírusos, illetve fertőzésgyanús beteget szállítottak kórházba a fővárosban.

Makszim Sztepanov egészségügyi miniszter egy rádióinterjúban arról beszélt, hogy a koronavírus brit mutációja már egész Ukrajnában elterjedt, és ez okozza a magas elhalálozási arányt, illetve a betegek számának "kiugrását". Közölte, hogy most 306 600 kórházi ágyat foglalnak el Covid-betegek az országban, míg ez novemberben legfeljebb harmincezer volt.

Az oltási kampányt illetően a miniszter kijelentette, hogy csaknem kétszeresen vannak elmaradva a tervtől. Ennek fő oka szerinte, hogy rossz szervezés miatt késlekednek az oltási pontok megnyitásával. Kifejtette, hogy már 23 ilyen pontnak kellene működnie az országban, de még csupán négy nyílt meg.

A tárcavezető vasárnap a Facebookon közölte, hogy eddig Ukrajnában 196 879-en kapták meg a koronavírus elleni védőoltást, közülük szombaton 4616-an.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

Címlapról ajánljuk
Újabb őrizetbevétel Németországban: egy EP-képviselő asszisztense dolgozhatott Kínának

Újabb őrizetbevétel Németországban: egy EP-képviselő asszisztense dolgozhatott Kínának

Kína javára végzett kémtevékenység gyanújával vettek őrizetbe egy embert a karlsruhei szövetségi főügyész utasítására. Az eset különbözik a korábbi háromtól, ezúttal ugyanis egy parlamenti párt európai parlamenti képviselőjének legközelebbi munkatársáról van szó. Kína berlini nagykövetsége visszautasította a vádakat.

A lengyel álláspont egyértelmű: Oroszországnak stratégiai vereséget kell szenvednie Ukrajnában - szakértők az Arénában

A lengyelországi önkormányzati választások után mindkét politikai oldal győztesnek vallhatja magát – derült ki az InfoRádió Aréna című műsorában, amelynek Mitrovits Miklós történész és Dobrowiecki Péter, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője, két Lengyelország-szakértő volt a vendége. A beszélgetésben szó esett Donald Tusk Európa-politikájáról és Jaroslaw Kaczynski utódlásának kérdéséről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.24. szerda, 18:00
Isépy Tamás a Századvég makrogazdasági üzletág vezetője
Madár István a Portfolio vezető elemzője
Jelentési nagyüzem a tőzsdéken, a Teslára szegeződnek a szemek

Jelentési nagyüzem a tőzsdéken, a Teslára szegeződnek a szemek

Hangulatjavulással indult a hét a tőzsdéken, tegnap világszerte felpattantak a tőzsdék a korábbi hetekben tapasztalt esés után. A momentum a mai nap kitartott, Ázsiában nagyrészt emelkedtek a vezető részvényindex és Európában is határozott emelkedést lehet látni, valamint az USA-ban is folytatódott az erősödés. Közben felpörögtek az események mind makrogazdasági, mind gyorsjelentési fronton: itthon az MNB kamatdöntést tartott, és a nap folyamán sorban érkeztek a BMI adatok Európából és az Egyesült Államokból; közben a befektetők a vállalati gyorsjelentésekre figyelnek, a Spotify árfolyama például nagyot ugrott a vártnál jobb eredmények után, de a zárás után érkezik majd a Tesla is, amelyről még a jelentést megelőzően technikai elemzést készítettünk.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×