eur:
392.84
usd:
368.26
bux:
66115.42
2024. április 18. csütörtök Andrea, Ilma
Az Észt Reformpárt által közreadott képen Kaja Kallas, az Észt Reformpárt vezetője Tallinnban 2019. március 4-én, az észt parlamenti választások másnapjának hajnalán.
Nyitókép: MTI/EPA

Koronavírus - Megfertőződött a miniszterelnök, Kaja Kallas közérzete kellemes Észtországban

Megfertőződött koronavírussal Kaja Kallas észt miniszterelnök - közölte a balti ország kormányfői hivatala hétfőn este.

A tájékoztatás szerint a miniszterelnöknek enyhe hőemelkedése van, eddig nem jelentkeztek nála egyéb tünetek, közérzete jó.

Kallas a Facebookon jelentette be, hogy gyógyulásáig otthonából látja majd el hivatali teendőit. A 43 éves politikus egyben felszólította honfitársait, hogy tartsák be a járvány feltartóztatását célzó óvintézkedéseket, és lehetőség szerint maradjanak otthon a vírus gyors terjedése miatt.

Az 1,3 millió lakosú Észtország Európában a legmagasabb fertőzési rátájú államok közé tartozik az Európai Betegségmegelőzési és Járványvédelmi Központ (ECDC) adatai szerint százezer főre jutó 1465 esettel. Az utóbbi 24 órában 1281 új fertőzöttet jegyeztek fel.

A járvány kitörése óta az országban 86 086 fertőzöttet azonosítottak, akik közül 728-an hunytak el a kórban.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

Címlapról ajánljuk

Vágujhelyi Ferenc az Arénában: mostantól azonnal fellép a NAV az önrevízióval visszaélők ellen

Az önrevízióval visszaélők csalárd gazdálkodása miatt versenyelőnyre tesznek szert a becsületes gazdálkodókkal szemben, és ezt nem tudjuk megengedni – mondta Vágujhelyi Ferenc, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal elnöke. Az InfoRádió Aréna című műsorában beszélt az szja-bevalllásokról, az eÁFA-rendszer előnyeiről, az idén kiemelten ellenőrzött területekről és arról is, hogy az adóhatósági büntetés miért hatékonyabb, mint a büntetőeljárási szankció.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.18. csütörtök, 18:00
Dobrev Klára
árnyék-miniszterelnök, a DK-MSZP-Párbeszéd EP listavezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×