eur:
392.92
usd:
366.44
bux:
66129.26
2024. április 26. péntek Ervin
A 2021. február 25-én közreadott képen egy egészségügyi dolgozó a Sinovac kínai gyógyszergyártó által készített koronavírus elleni oltóanyagot tartalmazó ampullákat tart a kezében a cég pekingi üzemében 2020. szeptember 24-én. Kínában 2021. február 25-én két új hazai gyártású koronavírus elleni vakcina is megkapta az engedélyt a szélesebb körben történő használatra. Az egyik a CanSino Biologics terméke, a másik az állami tulajdonú Sinopharmé.
Nyitókép: MTI/AP/Ng Han-kuan

Kínában 65 millió vakcinát beadtak, de vizsgálódnak a tömeges oltás előtt

Kínában vasárnapig 64,98 millió dózist adtak már be a hazai fejlesztésű koronavírus elleni oltóanyagokból - számolt be internetes kiadásában a China Daily című kínai pártlap a kínai nemzeti egészségügyi bizottság hétfői közlésére hivatkozva.

Li Pin, a bizottság vezető-helyettese elmondta: az oltási kampány három főbb csoportra terjed ki, melyek a fertőzés szempontjából magas kockázatnak kitett dolgozók, az idősek és alapbetegségekkel rendelkezők, valamint a fenti csoportokba nem sorolható, de oltásra jelentkező emberek.

A fertőzés szempontjából magas kockázatnak kitett emberek közé elsősorban a kulcsfontosságú szektorok dolgozóit, valamint a határterületeken és a nagy munkaigényű ágazatokban tevékenykedőket sorolják. Ebbe a csoportba tartoznak továbbá azok az időskorúak is, akiknek nincsenek ugyan egészségügyi problémáik, de valamilyen különleges okból szükségük van az oltásra. Li hangsúlyozta: jelenleg ennek a csoportnak az oltása folyik.

A program második szakaszában az időseket és az alapbetegségekkel rendelkezőket oltanák, ám mivel egyelőre nincsen elegendő klinikai adat, amely bizonyítaná, hogy a Covid-19 elleni vakcinák biztonságosak és hatékonyak-e ennek a csoportnak az esetében, így további kutatásokra van szükség a tömeges oltás megkezdése előtt - írja a China Daily.

Kínában mindeddig négy, belföldi fejlesztésű oltóanyag kapott piaci engedélyt, a kínai egészségügyi hatóságok pedig azt tűzték ki célul, hogy 2022 nyaráig beoltanak 900 millió és 1 milliárd közötti embert - vagyis az 1,4 milliárdos lakosság nyolcvan százalékát - koronavírus ellen a nyájimmunitás elérése érdekében.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

Címlapról ajánljuk
Gazdasági elemzők az Arénában: a „másnaposság” után hamarosan dinamikus pályára állhat a magyar gazdaság

Gazdasági elemzők az Arénában: a „másnaposság” után hamarosan dinamikus pályára állhat a magyar gazdaság

Nagyjából a Magyar Nemzeti Bank várakozásainak megfelelő adatokat vár idén a magyar gazdaságtól Isépy Tamás, a Századvég makrogazdasági üzletágvezetője és Madár István, a Portfolio vezető makrogazdasági elemzője. Úgy vélik, az elmúlt időszak gazdasági válságainak egyik legfőbb tapasztalata, hogy sokkal több váratlan helyzetre kell felkészülnie a világnak.

Bóka János az Arénában: igazodás vagy újraegyesítés, ez az unió nagy kérdése

Mi az Európai Uniót egy szerződéses alapokon nyugvó szabályrendszerre épülő együttműködésnek tekintjük, ebbe az állandó közös hitelfelvétel, a közös eladósodás, a fiskális föderalizmus nem fér bele – mondta Bóka János az InfoRádió Aréna című műsorában. Az európai uniós ügyekért felelős miniszter beszélt az EP-választás tétéjéről, az unió jövőjéről és az EU-tagság húszéves mérlegéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
Gigantikus amerikai fegyvercsomag készül Ukrajnának, hátrébb vonják az Abrams tankokat a frontról – Háborús híreink pénteken

Gigantikus amerikai fegyvercsomag készül Ukrajnának, hátrébb vonják az Abrams tankokat a frontról – Háborús híreink pénteken

A Politico értesülései szerint az Egyesült Államok pénteken egy 6 milliárd dolláros fegyvercsomagot jelenthet be Ukrajnának a nemrég elfogadott 60,8 milliárd dolláros keretből. A csomag tartalmaz majd Patriot légvédelmi rakétákat, tüzérségi lőszert, drónokat, drón elleni fegyvereket, illetve levegő-levegő rakétákat vadászgépekhez. Az AP két amerikai forrásra hivatkozva arról ír, hogy az ukránok hátrébb vonták a frontvonalról az amerikai Abrams tankokat, mivel az orosz drónok könnyen észreveszik és megtámadják őket.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×