eur:
394.39
usd:
371.27
bux:
65674.41
2024. április 19. péntek Emma
Emberek a koronavírus-járvány miatt bevezetett korlátozások elleni tüntetésen a németországi Stuttgartban 2020. május 9-én. A védőmaszkot nem viselő résztvevők a vallásszabadságért, valamint az egyesülési és gyülekezési szabadságért tüntetnek.
Nyitókép: MTI/EPA/Ronald Wittek

Már kilenc számjegyű a regisztrált koronavírus-fertőzöttek száma világszerte

Az országok hivatalos adatközlései szerint hétfőn megtalálták a százmilliomodik covidost is a Földön.

A Worldomteres statisztikai portál adatai szerint hétfőn átlépte a százmilliót az azonosított koronavírus-fertőzöttek száma világszerte.

Itt látható, hogy nőtt a szám a járvány kezdete óta:

A regisztrált esetek száma a világban - Worldometers
A regisztrált esetek száma a világban - Worldometers

A hivatalos információközléseket gyűjtő oldalon található információk szerint a legtöbb megfertőzött ember az Amerikai Egyestül Államokban él – már csaknem 26 millió –, de

Indiában is több fertőzöttet találtak (10,7 millió) már, mint Magyarország teljes lakossága.

A harmadik legtöbb fertőzött brazil, ott a 9 millióhoz közelít a koronavírus-fertőzést eddig elkapottak száma. Európából ezen a listán Oroszország áll az élen már több mint 3,7 millió covidossal, megelőzve az Egyesült Királyságot és Franciaországot, utóbbi országok is már 3 millió beteg fölött járnak.

Naponta regisztrált új esetek száma a világban - Worldometers
Naponta regisztrált új esetek száma a világban - Worldometers

Magyarország világszerte a 39., Európában a 18. legmagasabb adat birtokosa 360 418 regisztrált fertőzöttel.

Ami viszont a

lakosságarányos feltárt fertőzöttséget

illeti, ott a mérhető – legalább 1 milliós – népességű országok közül Csehország mindenkinél rosszabb, 1000 emberre 88 fertőzött jut, míg az Egyesült Államokra "csak" 77, Szlovéniára 76, a 4 milliós Panamára 72, Litvániára 66, az oltóanyagban úszó Izraelre 65.

Magyarország ebben az összevetésben a 44. helyen áll a világ országai között (Európában 28., vagyis a középmezőny tagja), minden ezredik lakosra 37 koronavírus-fertőzött jut. Persze a fertőzöttek száma nagyban függ attól is, hogy hol mennyit tesztelnek.

A Magyarországon regisztrált új esetek számának alakulása - Worldometers
A Magyarországon regisztrált új esetek számának alakulása - Worldometers

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
Lefordultak az amerikai indexek

Lefordultak az amerikai indexek

Gazdasági információk tekintetében ma az amerikai lakáspiacról közölnek újabb adatot, ez a monetáris politikai kilátások szempontjából lehet érdekes. A héten eddig kedvezőtlenül alakulnak a részvénypiaci folyamatok, elsősorban az Izrael és Irán közötti konfliktus fokozódása nyomta rá a bélyegét a hangulatra, emellett továbbra is ott vannak a ragadós amerikai inflációval kapcsolatos aggályok, amelyek azt a narratívát erősítik, hogy akár hosszabb ideig maradhat a magas kamatszint. A magyar tőzsde ma esett, az európaiak viszont pluszban zártak. A tengerentúlon egyelőre esés látszik.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×