eur:
394.32
usd:
369.62
bux:
65192.74
2024. április 19. péntek Emma
A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor miniszterelnök (b) és Kelemen Hunor, a Romániai Magyar Demokrata Szövetség (RMDSZ) elnöke sajtótájékoztatót tart Kolozsváron 2019. május 8-án.
Nyitókép: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Szecsődi Balázs

Orbán Viktor: továbbra is jelentős magyar képviselet lesz a román parlamentben

Az RMDSZ-elnöknek küldött üzenetet a magyar kormányfő.

Levélben gratulált Orbán Viktor miniszterelnök Kelemen Hunornak, a Romániai Magyar Demokrata Szövetség (RMDSZ) elnökének ahhoz, hogy a vasárnapi választáson elért eredménynek köszönhetően továbbra is jelentős magyar képviselet lesz a román parlamentben – közölte Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke.

Orbán Viktor szerint "mindannyian tudtuk, hogy a koronavírus-járvány nehéz feladat elé állítja ezen a voksoláson a Romániai Magyar Demokrata Szövetség vezette magyar pártok szövetségét, ugyanakkor még inkább megerősítette az elmúlt hónapok példaértékű összefogásának létjogosultságát is, amelynek hála az erdélyi és partiumi magyarságnak a következő időszakban is lesz beleszólása a róla szóló döntésekbe".

"Engedje meg, hogy a választási eredményhez szívből gratuláljak, további munkájához pedig jó egészséget és sok sikert kívánjak" – zárta az RMDSZ elnökének írt levelét a magyar kormányfő.

A hétfő reggeli részeredmények alapján öt párt, köztük az RMDSZ jutott be a román parlamentbe, és a szervezet a koalíciós kormányba is bekerülhet.

Címlapról ajánljuk
Orbán Viktor: eljött az idő, hogy Budapest után Brüsszelben is megmentsük a szabadságot

Orbán Viktor: eljött az idő, hogy Budapest után Brüsszelben is megmentsük a szabadságot

"Amíg nemzeti kormány lesz, Magyarország nem lép be az ukrajnai háborúba senkinek az oldalán" - jelentette ki a Fidesz EP-kampánynyitó rendezvényén pénteken Orbán Viktor pártelnök. "No migration, no gender, no war" - adta ki a hármas jelszót.

Kaiser Ferenc: a mérsékelt izraeliek nem Iránt féltik, hanem az amerikai fegyvercsomagot

Hírügynökségi jelentések szerint az izraeli hadsereg csapást mért több célpontra Iránban, de ezt Izraelben hivatalosan nem erősítették meg. Irán azt közölte, hogy a légvédelme működésbe lépett, és az okozott robbanásokat a közép-iráni Iszfahán körzetében. Kaiser Ferenc, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem docense szerint ez izraeli jelzés, figyelmeztetés volt Iránnak a hétvégi zsidó állam elleni támadása után.
VIDEÓ
Lezuhant egy stratégiai bombázó Oroszországban, ismét ukrán támadás volt Belgorod ellen – Ukrajnai háborús híreink pénteken

Lezuhant egy stratégiai bombázó Oroszországban, ismét ukrán támadás volt Belgorod ellen – Ukrajnai háborús híreink pénteken

Egy Tu-22M3 stratégiai bombázó repülőgép lezuhant Oroszország Sztavropoli területén. A négy pilóta katapultált, egyikőjüket még keresik. Az orosz védelmi minisztérium szerint a balesetet technikai probléma okozta. Vjacseszlav Gladkov belgorodi kormányzó szerint 25 légieszközt semmisítettek meg az Ukrajnával határos régió fölött péntekre virradóra. Néhány épületben kár keletkezett.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×