eur:
393.11
usd:
366.53
bux:
66818.43
2024. április 25. csütörtök Márk
A Magyar Honvédség katonái a főváros által fenntartott XVII. kerületi Pesti úti idősotthonnál 2020. július 20-án, amelyet megelőző intézkedésként újra fertőtlenítenek. A fertőtlenítésben, csakúgy, mint áprilisban, a Petőfi Sándor vegyivédelmi zászlóalj katonái, valamint az általuk kiképzettek vesznek részt, összesen 25-en.
Nyitókép: MTI/Koszticsák Szilárd

A világ- és Európa-átlag alatti Magyarország járványérintettsége - statisztika

Világszerte 700 ezer emberrel végzett már a koronavírus, az aktív fertőzöttek száma pedig átlépte a 6 milliót.

A Worldometers.info statisztikai portál - hivatalos, országonkénti közlésen alapuló - adatai alapján valamikor a keddi napon átlépi a 700 ezret azon elhunytak száma, akik halálát közvetlenül a koronavírusnak lehet betudni.

Az elhunyt fertőzöttek több mint egynegyede az Egyesült Államok lakója, de csaknem fele, mintegy 300 ezer ember él az USA-ban, a halottak száma szempontjából második legfertőzöttebb Brazíliában vagy Mexikóban. A föld második legnépesebb országa, India 39 ezer halottal ezen a listán a harmadik, míg

Kína, ahonnan az egész járvány elindult, már csak a 29., február óta - a hivatalosan közölt számok alapján - gyakorlatilag csak "kóricál" a vírus az országban.

Európában a 200 ezret lépte át a minap az elhunytak száma, a legtöbben britek (46 ezer), olaszok (35 ezer), franciák (30 ezer), spanyolok (28 ezer) vagy oroszok (14 ezer) voltak. Az egységnyi népességre vetített halálozási ráta San Marinóban, Belgiumban és Nagy-Britanniában a legmagasabb.

Ismert, Magyarországon keddre virradóra egy beteg megint meghalt, így hazánkban az említett szám: 598, amivel

az érintett 188 ország mezőnyének a második felében állunk.

Az újonnan elhunytak sorrendjében India, Brazília, USA az első három.

Az aktív esetek számát tekintve is átlépett a világ egy újabb lélektani határt, immár 6 millió fölött jár a regisztrált aktív fertőzöttek száma, ezen a listán is Egyesült Államok (2,26 millió beteg), Brazília (745 ezer), India (589 ezer) a sorrend, de a 4. Oroszország és az 5. Dél-Afrika után már nem Mexikó, hanem Kolumbia következik.

Meg kell azonban jegyezni, hogy az Egyesült Államok - bár államonként nagyon különbözőek a folyamatok - július dereka óta mintha túl lenne a járvány csúcsán, Brazíliában körülbelül egy hete mintha laposodna a járványgörbe, Indiában viszont még mindig nagyon vészjóslóak a folyamatok, ott ráadásul csak május végén robbant be igazán a koronavírus.

Mindeközben

Magyarországon az aktív - regisztrált - fertőzöttek száma már csak 540, igaz, három hete volt már 478 is.

Ebben a második "rangsorban" még hátrébb található, mint az előzőben, vagyis a számok alapján kijelenthető, hogy világ- és európai átlag alatti Magyarország koronavírus-érintettsége.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

Címlapról ajánljuk
Elemző: az ellenzék erőre kapott, és kezdi elhinni, hogy nem legyőzhetetlen Erdogan

Elemző: az ellenzék erőre kapott, és kezdi elhinni, hogy nem legyőzhetetlen Erdogan

Recep Tayyip Erdogan pártjának veresége a helyhatósági választásokon elsősorban a rossz török gazdasági helyzet következménye – mondta az InfoRádióban a Nemzeti Közszolgálati Egyetem John Lukács Intézetének tudományos munkatársa. Pénzváltó Nikolett arról is beszélt, hogy az ellenzék jelentős visszaigazolást kapott arra, hogy lehet esélye a győzelemre a következő államfőválasztáson.

Sz. Bíró Zoltán az Arénában: nagy fordulatot nem hoz a háborúban az újabb amerikai támogatás

Putyin valódi támogatottságáról, az orosz közvélekedésről, a volt Szovjetunió újraéledésének lehetőségéről, az egykoron abban részes országok nyelvi és vallási különbözőségéről, illetve a háború kimeneteléről, az amerikai támogatásról is beszélt Sz. Bíró Zoltán történész, Oroszország-szakértő az InfoRádió Aréna című műsorában.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Elérte az MNB, hogy módosuljanak a gyorskölcsönök feltételei

Elérte az MNB, hogy módosuljanak a gyorskölcsönök feltételei

Az MNB két gyorskölcsönző intézmény több, aggályosnak ítélt általános szerződési feltételeit módosíttatta az érintett piaci szereplőkkel együttműködve, ezt megelőzően pedig biztosítási termékek ÁSZF-jeit tette egyértelműbbé a fogyasztók számára. A hatékony „puha” felügyelési eszközök és az intézmények fogyasztóbarát hozzáállása miatt nem volt szükség közérdekű keresetek indítására a tisztességtelen feltételek módosítása érdekében - közölte a felügyelet.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×