eur:
392.68
usd:
366
bux:
66623.14
2024. április 26. péntek Ervin
Nyitókép: Pixabay

Lelőtték a rendőrök az elmegyógyintézetből szökött egyik férfit Németországban

Véget ért a késsel felfegyverkezett két elmegyógyintézeti szökevény menekülése Németországban: egyiküket túszejtés miatt a rendőrség agyonlőtte, társa nem állt ellen letartóztatásának - adta hírül szerdán az aacheni ügyészség.

A 37 és 43 éves férfiak hétfőn este késsel kényszerítették a személyzet egyik tagját, hogy engedje ki őket a bedburg-haui pszichiátriai klinikáról, majd pedig az ápoló autójával kereket oldottak. A rendőrség azonnal megpróbálta felkutatni őket, helikopterrel és tíz autóval eredt a nyomukba, de csak kedden késő este sikerült megtalálni a szökevényeket 120 kilométerrel odébb, Aachenban.

A 37 éves férfi ellenállt és túszul ejtett egy nőt, kést szegezve torkának. Mivel többszöri felszólításra sem engedte el, a rendőrök agyonlőtték. Az ügyészség közölte, hogy a vizsgálat szerint a két rendőr jogosan használta fegyverét.

A két szökevény bűnözőként került a pszichiátriára, mert tavaly mindkettőjüket elítélték rablásért.

Címlapról ajánljuk
Dönerdiplomácia Törökországban: ezt sütötte ki a német elnök

Dönerdiplomácia Törökországban: ezt sütötte ki a német elnök

Tíz év óta először látogatott német államfő Törökországba, miután az elmúlt években a két ország közötti kapcsolatok meglehetősen hűvössé váltak. A látogatás sikere érdekében azonban Frank-Walter Steinmeier még a törökök nemzeti ételét, a Németországban is kedvelt kebabot is bevetette.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×